Antena 3 CNN Externe Românii au liber pe piaţa muncii din Italia, de la 1 ianuarie. Ambasada României a primit notificarea din partea MAE italian

Românii au liber pe piaţa muncii din Italia, de la 1 ianuarie. Ambasada României a primit notificarea din partea MAE italian

Românii au liber pe piaţa muncii din Italia, de la 1 ianuarie. Ambasada României a primit notificarea din partea MAE italian
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Dec 2011   •   16:50
UPDATE 20:00. Ministerul de Afaceri Externe din Italia a transmis, joi, Ambasadei României din această ţară scrisoarea directorului general UE, Mario Bova, prin care este notificată încetarea restricţiilor impuse românilor din 1 ianuarie 2012, Ministerul Muncii apreciind această decizie.
   
"Ne bucură decizia guvernului italian. Prin eliminarea restricţiilor impuse muncitorilor români şi bulgari, executivul italian transmite un semnal important, îin acord cu valorile şi drepturile fundamentale ale Uniunii Europene. Italia nu mai cere nicio derogare şi arată, în acest fel, că respectă tratatul de aderare a României şi Bulgariei la Uniunea Europeană. Apreciem această decizie, cu atât mai mult cu cât în Italia, trăiesc şi muncesc aproximativ 1 milion de români. Italienii ne arată în acest fel că recunosc plus valoarea pe care românii o aduc în economiile ţărilor de destinaţie", a declarat ministrul Muncii, Sulfina Barbu, citată într-un comunicat al ministerului de resort transmis joi.    

Ambasada României în Italia a anunţat că joi, la ora 16.17, MAE italian a transmis prin fax, scrisoarea directorului general UE, Mario Bova, prin care este notificată încetarea restricţiilor pe piaţa muncii din Italia, impuse pentru lucrătorii români, începând cu 31 decembrie 2011, ceea ce înseamnă că, de la 1 ianuarie 2012, piaţa muncii din Italia este liberalizată pentru lucrătorii români.
   
Ultimele demersuri ale Ambasadei României în Italia, pe tema liberalizării complete a pieţei muncii din Italia, au avut loc pe 16 decembrie 2011.




Italia va elimina, de la 1 ianuarie 2012, restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari, anunţă presa bulgară.

Potrivit site-ului novinite.com, Ministerul bulgar de Externe şi cel al Muncii au fost înştiinţate oficial despre planul Italiei de eliminare a restricţiilor pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2012.
   
Şeful diplomaţiei bulgare, Nikolai Mladenov, şi ministrul bulgar al Muncii, Totyu Mladenov, au salutat decizia Italiei.
   
"Decizia este în totală concordanţă cu poziţiile exprimate de principalele instituţii europene", au reacţionat cei doi miniştri bulgari, salutând decizia Guvernului de la Roma.
  

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close