Antena 3 CNN Externe "Rusia a devenit cea mai fumătoare ţară din lume". Fumatul în locurile publice ar putea fi interzis

"Rusia a devenit cea mai fumătoare ţară din lume". Fumatul în locurile publice ar putea fi interzis

"Rusia a devenit cea mai fumătoare ţară din lume". Fumatul în locurile publice ar putea fi interzis
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    16 Oct 2012   •   16:22

Autorităţile ruse intenţionează să interzică fumatul în spaţiile publice în speranţa de a înjumătăţi numărul de fumători în Rusia, unde un pachet de ţigări costă în jur de un euro, a afirmat marţi premierul Dmitri Medvedev, relatează AFP.

Premierul rus a anunţat, într-o înregistrare video publicată pe blogul său, că "guvernul va examina până la sfârşitul lui octombrie un proiect de lege al Ministerului Sănătăţii care prevede interzicerea fumatului în locurile publice".

Şeful guvernului a deplâns faptul că Rusia a devenit "cea mai fumătoare ţară din lume", cu 44 de milioane de fumători, care reprezintă o treime din populaţia totală a ţării.

"Din păcate, în anii 1990, statul nu a realizat riscurile investiţiilor companiilor producătoare de ţigări străine în economia rusă", a regretat Medvedev, precizând că patru companii străine îşi împart în prezent piaţa rusă.

Aproape 400.000 de ruşi mor în fiecare an din cauza ţigărilor,
afirmă Medvedev pe blogul său.

Proiectul de lege prevede creşterea taxelor asupra tutunului şi stabilirea unui preţ minim pe pachetul de ţigări, pentru a reduce numărul de decese din cauza consumului de nicotină cu 150.000 până la 200.000.

În Rusia, un pachet de ţigări costă circa 40 de ruble (puţin peste un euro), iar fumatul este în prezent permis în restaurante şi baruri, în timp ce acesta este interzis în mai multe ţări ale Uniunii Europene.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close