Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că își retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina

Rusia anunță că își retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov a declarat că Rusia își retrage o parte din trupele de la graniță. Acestea și-ar fi încheiat exercițiile militare și se întorc la bazele lor.

Rusia anunță că își retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Feb 2022   •   11:09

”Unitățile din districtele militare de Sud și Vest care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe să se mute astăzi în garnizoanele lor. Unități separate vor defila pe jos ca parte a convoaielor militare.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

”Cu toate acestea, unele exerciții sunt încă în desfășurare”, a spus Konașenkov, citat de Interfax.

Tass informează că militarii unităților din Districtul Militar de Sud (SMD) au început să se întoarcă la punctele lor permanente de desfășurare după exercițiile planificate în Crimeea. Acest lucru a fost raportat jurnaliştilor, marţi, în serviciul de presă al raionului.

„Unitățile din Districtul Militar de Sud, care și-au îndeplinit sarcinile ca parte a exercițiilor tactice planificate la terenurile de antrenament pentru arme combinate din Peninsula Crimeea, au început să se întoarcă la punctele lor permanente de desfășurare. Personalul grupărilor tactice de batalion a mărșăluit către zonele gărilor, unde s-a organizat încărcarea echipamentelor militare în trenuri”, se arată în raport.

Acum, militarii repară vehicule blindate cu șenile grele - tancuri, vehicule de luptă pentru infanterie și monturi de artilerie autopropulsate, a menționat serviciul de presă. Echipamentele vor fi livrate cu trenuri feroviare în regiunile de desfășurare permanentă a unităților, inclusiv Daghestan și Osetia de Nord. La sosirea în punctele de desfășurare permanentă, militarii vor efectua întreținerea și pregătirea echipamentului.

Dar acest mesaj este în contradicție puternică cu informațiile venite de la Washington din această noapte, cum că trupele rusești sunt de fapt mutate mai aproape de graniță, în „poziții de atac” - cu un ordin de a invada probabil „până la sfârșitul săptămânii”. .

Acesta marchează doar cea mai recentă ciocnire dintr-un război de informare care se desfășoară de săptămâni întregi, Moscova insistând că nu are planuri de invadare, iar SUA spunând că un atac ar putea avea loc oricând. Ucraina, prinsă între cei doi inamici ai Războiului Rece, a observat acumularea de trupe rusești, dar a spus că nu vede niciun semn de război iminent.

Acesta a fost mesajul repetat de președintele Volodimir Zelenski luni seară, în timp ce s-a adresat națiunii și a făcut apel la calm - îndemnând cei 44 de milioane de cetățeni ai țării sale să fluture steaguri din casele lor marți, în ceea ce el a numit o zi națională a unității și la ora 10 dimineața să cânte imnul național într-o dovadă de solidaritate și rezistență.

Cancelarul german Olaf Scholz este așteptat astăzi la Moscova, pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin. Vizita acestuia vine, după ce săptămâna trecută, președintele francez Emmanuel Macron a mers în Rusia pentru a încerca o detensionare a situației.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al afacerilor externe, Maria Zaharova, a scris pe Telegram: „15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda de război occidentală a eșuat. Au fost distruși fără să fie tras un singur foc”.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini oficiale care arată o serie de tancuri și vehicule blindate ale sale părăsind zona de lângă granița cu Ucraina.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close