Antena 3 CNN Externe Rusia ar plănui atacuri asupra propriilor orașe pentru a justifica mobilizarea generală a trupelor | Va da vina pe sabotori ucraineni

Rusia ar plănui atacuri asupra propriilor orașe pentru a justifica mobilizarea generală a trupelor | Va da vina pe sabotori ucraineni

Se crede că Rusia plănuiește un val de atacuri asupra propriilor orașe într-o operațiune cu steag fals condusă de FSB și apoi va da vina pe Ucraina pentru a justifica o mobilizare generală a trupelor, a avertizat un politician rus în exil.

Rusia ar plănui atacuri asupra propriilor orașe pentru a justifica mobilizarea generală a trupelor | Va da vina pe sabotori ucraineni
Sursa foto: Twitter/OHFNews
de Alexandra Ionescu    |    24 Mar 2022   •   21:48

Ilya Ponomarev, în vârstă de 46 de ani, a susținut că serviciul de securitate rus se pregătește să țintească fabricile chimice din Rusia în atacuri care vor duce la moartea a mii de civili.

Operațiunile în stil terorist vor fi puse pe seama sabotorilor ucraineni, a susținut Ponomarev, care cu opt ani în urmă a fost singurul politician rus care a votat împotriva anexării Crimeei de către Vladimir Putin.

Ponomarev a spus că complotul, care a fost divulgat de o sursă de securitate, va fi folosit pentru a justifica o mobilizare generală pentru a compensa pierderile paralizante pentru trupele ruse în timpul invaziei Ucrainei.

Un ofițer militar superior al NATO a declarat ieri că Alianța estimează că Rusia a suferit între 30.000 și 40.000 de victime pe câmpul de luptă în Ucraina în prima lună de război, inclusiv între 7.000 și 15.000 de morți.

În ciuda mobilizării unei forțe între 150.000 și 200.000 de trupe rusești, Moscova nu a anticipat nimic altceva decât rezistența slabă a forțelor ucrainene - probabil din cauza eșecurilor serviciilor de informații rusești.

„După eșecul blitzkrieg-ului din Ucraina, Moscova s-a confruntat cu problema unei lipse acute de personal pentru a compensa pierderile suferite”, a spus Ponomarev.

'Totodată, conducerea statului a insistat în repetate rânduri că nu se va introduce o mobilizare generală.

„Pentru a relua această problemă, este nevoie de un pretext foarte serios: moartea a mii de civili, care poate fi pusă pe seama Ucrainei”.

A fost un ecou al presupusului bombardament al blocurilor de apartamente din casele rusești în 1999, care a declanșat al Doilea Război Cecen și, de asemenea, l-a introdus pe Putin în Kremlin.

Politicianul a susținut că FSB intenționează să vizeze fabricile chimice și petroliere în atacurile cu steag fals, cu uzina chimică Voskresensk Mineral Fertilizers - cel mai mare producător european de îngrășăminte pe bază de fosfați - și rafinăria de petrol din Moscova din Kapotnya printre țintele prioritare.

 

Ponomarev a susținut că „Peste 20 de întreprinderi sunt considerate [ținte] de sabotaj, dar uzina chimică Voskresensk Mineral Fertilizers și rafinăria de petrol din Moscova din Kapotnya sunt cele prioritare.

 

„Exploziile la aceste întreprinderi, care sunt situate în zone rezidențiale, ar putea duce la numeroase vict

„Exploziile sunt posibile și în locuri publice, în special, în rețeaua de trenuri subterane”, a avertizat el.

„Sunt în lucru diverse opțiuni, iar moscoviții nu vor fi neapărat victimele atacului terorist planificat”.

„Nu uitați, Putin și anturajul lui vor face orice pentru a rămâne la putere”.

Fostul deputat a părăsit Rusia în exil în Ucraina, după votul său individual împotriva anexării Crimeei în parlamentul rus, act care a câștigat o admirație larg răspândită în Occident.

Un antreprenor în tehnologie, el rămâne în exil și este un militant împotriva războiului din Ucraina, potrivit Daily Mail.

Mama lui era asistentă a lui Roman Abramovici când era parlamentar.

A fost fost vicepreședinte al companiei petroliere Yukos. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close