Antena 3 CNN Externe Rusia declară război detergenţilor din Occident. Vezi motivul invocat de oficiali

Rusia declară război detergenţilor din Occident. Vezi motivul invocat de oficiali

Rusia declară război detergenţilor din Occident. Vezi motivul invocat de oficiali
Sursa foto: Foto:.themoscowtimes.com
25 Aug 2015   •   17:53
Agenţia pentru protecţia consumatorului din Rusia, Rospotrebnadzor, a dispus retragerea din comerţ a unor detergenţi şi produse de curăţenie fabricate de companii occidentale, informează marti agenţiile ruse de presă, citate de Agerpres.
 
Astfel, după cum a relatat anterior cotidianul economic Kommersant, retailerii din Rusia au început să retragă de pe piaţă branduri straine de detergenţi. Motivul invocat oficial este ca detergenţi ai unor mărci occidentale nu corespund cerintelor sanitar-chimice şi indicilor toxicologici, conform unui document trimis de şefa Rospotrebnadzor, Anna Pavlova, filialelor din regiuni, la data de 28 iulie a.c..

Filiala Rospotrebnadzor pentru regiunea Moscova a cerut încă din 19 august marilor magazine retragerea mai multor tipuri de detergenţi din comert.

Rusia a declansat recent distrugerea produselor alimentare străine supuse embargoului, sute de tone de fructe sau brânzeturi provenind în special din ţările Uniunii Europene fiind strivite sau incendiate public. Din august 2014, Moscova a interzis importul de produse alimentare din tarile care au introdus sancţiuni pentru rolul sau în criza din Ucraina, interdicţie care afectează in special sectorul agricol european. 



×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close