Antena 3 Externe Rusia, despre scutul antirachetă: Dacă SUA continuă planurile, Rusia va trece la contra-măsuri

Rusia, despre scutul antirachetă: Dacă SUA continuă planurile, Rusia va trece la contra-măsuri

de G.S.    |    04 Feb 2012   •   13:45
Rusia, despre scutul antirachetă: Dacă SUA continuă planurile, Rusia va trece la contra-măsuri
Sursa foto: Foto: trendsupdates.com

Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a declarat că dezbaterea cu Statele Unite legată de amplasarea scutului anti-rachetă în Europa rămâne blocată. „Discuţiile nu pot evolua atâta timp cât Statele Unite închid ochii la grijile îndreptăţile ale Rusiei despre scut”, a declarat oficialul conform Russia Today.

Oficialul a adăugat că discuţiile despre scut continuă dar că „nu vede nicio luminiţă la capătul tunelului”. „Dacă situaţia nu se schimbă şi Statele Unite continuă planurile de amplasare a elementelor scutului Rusia va trece la contra-măsurile despre care am vorbit deja.”

Lavrov a făcut această declaraţie la o conferinţă internaţională despre securitate, ţinută în Germania.

Rusia a anunţat că vede în scutul antirachetă o ameninţare la siguranţa naţională. Moscova nu este convinsă de asigurările date de Washington legate de scutul îndreptat către Iran şi cere asigurări legale.

Americanii, pe de altă parte, refuză să ofere orice tip de asigurare legală şi susţine că planurile legate de scut vor continua, conform planurilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close