Antena 3 CNN Externe Rusia dezvoltă o nouă rachetă balistică, pentru submarinele nucleare

Rusia dezvoltă o nouă rachetă balistică, pentru submarinele nucleare

Rusia dezvoltă o nouă rachetă balistică, pentru submarinele nucleare
14 Iul 2016   •   10:16

Centrul de stat pentru rachete din Celiabinsk (în estul munţilor Urali) va dezvolta o nouă rachetă balistică rusă, potrivit Izvestia, care citează o declaraţie făcută de directorul general al centrului, Vladimir Degtiar, informează joi agenţia de presă RIA Novosti. 

Centrul din Celiabinsk a primit deja un contract de la guvern pentru a efectua lucrări de dezvoltare pentru crearea unei noi rachete, scrie ziarul rus. 

"În prezent, avem în derulare câteva contracte cu Ministerul Apărării privind dezvoltarea unor rachete balistice maritime şi terestre. Aceasta este o nouă rachetă grea de tipul Sarmat pentru modernizarea forţelor terestre şi proiectarea unui vehicul (de lansare) de nouă generaţie", a afirmat Vladimir Degtiar. 

Directorul general al centrului de rachete din Urali nu a oferit detalii, dar Izvestia scrie, citând surse din industria militară rusă, că ar putea fi vorba despre o nouă rachetă balistică, cu lansare de pe mare, care va înlocui racheta de tipul "Bulava". Această nouă rachetă ar fi creată pentru dotarea submarinelor nucleare strategice de tipul Borei (Proiectul 955) de generaţia a patra. 

În acest context, Igor Vilnit, directorul Institutului Rubin din cadrul sectorului militar rus, implicat în dezvoltarea şi proiectarea de nave militare strategice, a declarat că Moscova a început deja să dezvolte submarine de generaţia a cincea, denumite "Husky". El nu exclude ca noua rachetă balistică să fie concepută special pentru această generaţie de submarine. Submarinele multirol "Husky" urmează să înlocuiască submersibilele din proiectul 885 "Iaseni", care intră acum în dotarea marinei militare ruse. Deocamdată se ştie că submarinele "Husky" vor fi dotate cu rachete hipersonice "Zircon". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia racheta balistica submarin nuclear
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close