Antena 3 Externe Rusia NU ACCEPTĂ opoziţia siriană la ONU

Rusia NU ACCEPTĂ opoziţia siriană la ONU

de G.C.P    |    29 Mar 2013   •   13:25
Rusia NU ACCEPTĂ opoziţia siriană la ONU

Rusia nu va accepta ca opoziţia siriană să participe la ONU, deoarece grupările opoziţiei siriene nu sunt legitime, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, citat de AFP.

Opoziţia intenţionează să-i înlocuiască în cadrul ONU pe reprezentanţii guvernului lui Bashar al-Assad, a declarat şeful Coaliţiei Naţionale a forţelor de opoziţie din Siria, Ahmed Moaz Al Khatib.

O asemenea schimbare "ar compromite reputaţia Naţiunilor Unite", a declarat Ciurkin, reamintind pe de altă parte că Moscova a condamnat Liga Arabă după ce aceasta din urmă a acordat locul cuvenit Damascului în rândurile sale, vacant din noiembrie 2011, reprezentanţilor insurgenţilor.

Rusia, principalul sprijin internaţional al regimului de Al Assad, este membră a Comisiei ONU de verificare a deplinelor puteri, ce are ca misiune să cerceteze puterile reprezentanţilor statelor membre, şi din această poziţie poate face o recomandare Adunării Generale cu privire la locul Siriei.
"Ne opunem cu toată fermitatea (n.r.transferării locului către rebeli), dar nu cred că se va ajunge până acolo", a adăugat Ciurkin.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close