Antena 3 CNN Externe Rusia opreşte exporturile de produse petroliere în luna mai

Rusia opreşte exporturile de produse petroliere în luna mai

Rusia opreşte exporturile de produse petroliere în luna mai
Sursa foto: Foto: russiablog.org
28 Apr 2011   •   12:04

Rusia se confruntă cu cea mai gravă penurie de combustibil din ultimii ani, motiv pentru care autorităţile au decis să oprească exporturile de combustibil în luna mai şi să aprovizioneze numai piaţa internă. Anunţul a fost făcut de ministrul adjunct al Energiei, Serghei Kudriacov, citat de AFP.

"În luna mai, companiile nu vor mai exporta şi va fi aprovizionată numai piaţa internă", a declarat Kudriacov. Decizia a fost luată ca urmare a lipsei de combustibil din mai multe regiuni din Rusia.

În ultimele luni, preţul petrolului şi al produselor din petrol a crescut considerabil pe pieţele externe din cauza situaţiei tensionate din Orientul Mijlociu. În acest context, oficialii ruşi au menţinut preţul petrolului la un nivel redus, exporturile înregistrând o creştere importantă, mai mare decât cea pe care ar fi putut să o suporte companiile petroliere, a arătat Sergei Vakhrameiev, analist la firma de brokeraj Metropol.

Potrivit publicaţiei Kommersant, benzinăriile independente din regiunea Altai (sudul Siberiei) au fost inchise săptămâna trecută din lipsă de combustibil. Staţiile care mai dispun de carburanţi au crescut preţurile cu 20%.

 

×
Subiecte în articol: Rusia export
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close