Antena 3 CNN Externe Care este ”posibilul compromis” pentru care Rusia ar înceta atacurile în Ucraina

Care este ”posibilul compromis” pentru care Rusia ar înceta atacurile în Ucraina

Oficialii ruși consideră că transformarea Ucrainei într-o țară demilitarizată pe modelul austriac ar putea reprezenta un compromis în cadrul negocierilor de pace.

Care este ”posibilul compromis” pentru care Rusia ar înceta atacurile în Ucraina
de Laura Dinu    |    16 Mar 2022   •   13:09

Kremlinul susține că ideea privind o Ucraina demilitarizată ca Austria ar putea fi un compromis și un pas spre realizarea păcii, scrie Sky News, citat de Mediafax

Ce înseamnă demilitarizarea în opinia Rusiei încă nu este clar, dar Ucraina ar putea păstra câteva forțe armate.

Rusia anunță un posibil compromis cu Ucraina! Anunțul neașteptat făcut de Serghei Lavrov

Rusia anunță un posibil ”compromis” în negocierile cu Ucraina. Declarația aparține ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

"Mă concentrez pe aprecierile făcute de negociatorii noștri. Aceștia afirmă că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente, dar, cu toate acestea, există o oarecare speranță pentru un compromis", a spus el într-un interviu pentru RBC TV.

"Volodimir Zelenski însuși a făcut o serie de declarații interesante nu cu mult timp în urmă. Președintele ucrainean a apreciat pozițiile părților în negocieri ca fiind "mai realiste”.

Aceasta este o evaluare mai realistă din buzele domnului Zelensky a ceea ce se întâmplă. Pentru că înainte de asta, desigur, a făcut astfel de declarații de confruntare.", a încheiat Lavrov. 

 

Negociatorii ruși dezvăluie modelul pe care Moscova vrea să îl aplice în Ucraina | Consilierul lui Zelenski: "Se negociază garanțiile de securitate"

Rusia a anunțat că neutralitatea Ucrainei se află în centrul negocierilor desfășurate în cea de-a 21-a zi de război.

AFP îl citează pe șeful negociatorilor ruși, Vladimir Medinski, care spune că delegația sa insistă ca Ucraina să își asume un statut comparabil cu al Suediei sau Austriei, state europene neutre.

Medinski (foto) a precizat că discuțiile sunt "lente și dificile" dar Kremlinul vrea "pace, cât mai curând cu putință".

Oficialul rus a precizat că sunt în discuție și statutul peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și teritoriile aflate sub controlul separatiștilor pro-ruși.

La rândul său, negociatorul-șef al delegației ucrainene, Mihailo Podoliak, a scris pe Twitter că "pe masa negocierilor este modelul garanțiilor de securitate pentru Ucraina".

"Ce înseamnă asta? Un acord strict, cu un număr de state-garant care își asumă obligații juridice clare de a împiedica în mod activ un atac asupra Ucrainei", a precizat Podoliak.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close