Antena 3 CNN Externe Rusia respinge o posibilă integrare în NATO

Rusia respinge o posibilă integrare în NATO

Rusia respinge o posibilă integrare în NATO
Sursa foto: rusia nato
31 Iul 2009   •   11:27

Moscova a respins afirmaţiile unui oficial al administraţiei americane care sugera că Rusia ar putea deveni membru al NATO. Vicesecretarul de stat al SUA, Philip Gordon, declara că Washington ar putea lua în considerare intrarea Rusiei în alianţa militară.
El afirma că NATO ar trebui deschis democraţiilor europene, adăugând că "dacă Rusia îndeplineşte criteriile şi poate contribui la securitatea comună, şi există un consens în alianţă, nu ar trebui exclus."
Ambasadorului Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, aprecia că afirmaţiile lui Gordon "nu sunt destul de serioase" şi că SUA încearcă "să profite de slăbiciunea noastră" pentru a avansa într-un teritoriu "pe care cândva l-am controlat, ocupat sau influenţat ."

Acesta a mai declarat că NATO nu va putea niciodată să ajungă la un consens în privinţa calităţii de membru a Rusiei, atâta timp cât fostele republici sovietice Letonia, Estonia şi Lituania sunt membri.
De altfel Rusia a repetat că nu are nici o intenţie de a intra în alianţă chiar dacă este invitată şi este destul de mulţumită cu cooperarea în cadrul Consiliului Rusia-NATO.

Antenae.ro

×
Subiecte în articol: alianta militara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close