Antena 3 CNN Externe Rusia a trimis un transport "de importanță critică" la frontiera cu Ucraina. General american: "Nu pleci la război fără asta!"

Rusia a trimis un transport "de importanță critică" la frontiera cu Ucraina. General american: "Nu pleci la război fără asta!"

Mobilizarea militară rusă în apropiere de granițele Ucrainei a fost consolidată cu rezerve de sânge și alte materiale medicale care permit tratarea victimelor, relatează Reuters, care citează trei surse oficiale americane.

Rusia a trimis un transport "de importanță critică" la frontiera cu Ucraina. General american: "Nu pleci la război fără asta!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    29 Ian 2022   •   10:32

Este un indicator esențial în pregătirea unei invazii de către Rusia, menționează agenția de presă, pe baza estimărilor făcute de foști și actuali oficiali ai SUA.

Departamentul american al Apărării a confirmat anterior trimiterea de "sprijin medical" în cadrul acumulării de soldați și tehnică de la frontiera ruso-ucraineană, însă dezvăluirea privind rezervele de sânge reprezintă un amănunt critic în determinarea stadiului pregătirilor militare făcute de ruși.

"Nu este o garanție că va fi un alt atac, dar nu lansezi un atac dacă nu ai aceste rezerve disponibile", arată Ben Hodges, un fost comandant militar american, cu grad de general locotenent (r), care lucrează în prezent pentru Centrul de Analiză a Politicii Europene.

Departamentul rus al Apărării nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informația referitoare la rezervele de sânge.

La rândul său, Pentagonul a refuzat să comenteze "evaluări ale serviciilor de informații".

Rezervele de sânge, expediate în ultimele săptămâni

Reuters precizează că sursele oficiale americane care au dezvăluit deplasarea de sprijin medical în apropierea Ucrainei au arătat că aceasta s-a produs în ultimele săptămâni.

Președintele american Joe Biden i-a transmis omologului ucrainean Volodimir Zelensky că o invazie rusă ar urma să aibă loc în luna februarie.

Zelensky, dar și alți oficiali ucraineni, au minimalizat, în ultimele zile, informațiile privind iminența unei invazii iar președintele ucrainean a făcut un apel împotriva mesajelor care "propagă panica", arătând că acestea afectează economia țării.

Președintele rus Vladimir Putin a spus, vineri, că răspunsurile scrise primite săptămâna aceasta din partea SUA și NATO nu abordează principalele cerințe de securitate formulate de Moscova. Putin a spus însă că Rusia este pregătită să continue discuțiile.

Alți oficiali ruși au încercat, la rândul lor, să transmită mesaje aparent liniștitoare, cu ministrul Serghei Lavrov spunând că "atât cât va depinde de Rusia, nu va fi război".

Însă SUA au semnalat că acumularea militară în apropierea frontierelor Ucrainei a continuat în ultimele zile.

Foto:  Tanc rusesc T-72B3 executând foc în timpul exercițiilor militare la care au participat efectivele Diviziei 150 Infanterie Motorizată din Districtul Militar Sud, poligonul Kadamovsky, regiunea Rostov, ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina sange razboi
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close