Antena 3 CNN Externe Ruşii vor să lanseze un program pentru "rable aeriene"

Ruşii vor să lanseze un program pentru "rable aeriene"

Ruşii vor să lanseze un program pentru "rable aeriene"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    01 Noi 2012   •   14:05

Rusia ar putea lansa un program pentru "rable aeriene", care să susţină înlocuirea avioanelor şi elicopterelor învechite cu modele noi, potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Industriei şi Comerţului de la Moscova.

"Flota aeriană a Rusiei este caracterizată de un număr mare de avioane şi elicoptere depăşite, mai ales la nivel regional. Practica de succes folosită la implementarea programului de casare de autoturisme poate fi utilizată la reînnoirea flotei aeriene", se arată în documentul ministerului, citat de RIA Novosti.

Subvenţia de la stat pentru casarea unui avion vechi la cumpărarea unuia nou ar trebui să fie egală cu circa 10% din valoarea noii aeronave. Totodată, achiziţiile ar trebui să fie limitate la avioane din aceeaşi clasă cu cele casate, arată documentul.

Doar aeronavele mai vechi de 15 ani şi încă apte de zbor ar urma să fie eligibile pentru program, în timp ce operatorii aerieni care vor beneficia de sprijinul statului trebuie să fie viabili din punct de vedere financiar.

Rusia a lansat în 2010 primul Program Rabla pentru autoturisme după ce industria a fost lovită puternic de criza financiară internaţională.

Prima etapă a susţinut o creştere de 10% a pieţei auto şi a încurajat guvernul să extindă programul.

×
Subiecte în articol: Rusia avioane
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close