Antena 3 CNN Externe Ce salariu se oferă acum unui român angajat culegător de căpşuni pe plantaţiile din România

Ce salariu se oferă acum unui român angajat culegător de căpşuni pe plantaţiile din România

Vremea caldă, atipică pentru luna februarie, a determinat cultivatorii de căpșuni să demareze lucrările de început de sezon în plantațiile din România.

Ce salariu se oferă acum unui român angajat culegător de căpşuni pe plantaţiile din România
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2024   •   22:44

Ofertele de muncă în agricultură, mai ales în culesul căpșunilor, devin din ce în ce mai atractive pentru românii care vor să beneficieze de un salariu atractiv şi de beneficiile lucrului de acasă, faţă de străinătate. Şi asta mai ales că salariile încep să se apropie de cele de peste hotare. 

De exemplu, o seră de căpșuni din Săhăteni, județul Buzău, caută zilieri pentru curățarea plantelor, întreținerea și culesul căpșunilor.

Programul de lucru este de 8 ore pe zi, iar plata se face la sfârșitul zilei. Suma oferită poate varia între 130 și 150 de lei pe zi, în funcție de zona și specificul muncii.

Ce salariu primește un român, angajat culegător de căpşuni

Alte oferte, precum cea din comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova, le oferă celor care vor să se aranjeze ca şi culegători de căpşuni 135 de lei pe zi, cu posibilitate de continuare a colaborării și pe perioada culesului.

În aceste condiţii salariul unui român angajat culegător de căpșuni în România poate ajunge între 3.900 și 4.500 de lei pentru 30 de zile lucrate pe lună ( 780 și 900 de euro pe lună), potrivit Agrointel.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close