Antena 3 CNN Externe "Este pură răutate" | Scandal pe o casă cu o lăţime de trei metri, pusă la vânzare la un preţ uriaş, în Florida

"Este pură răutate" | Scandal pe o casă cu o lăţime de trei metri, pusă la vânzare la un preţ uriaş, în Florida

O casă cu o lățime de trei metri a devenit motiv de ceartă pentru locuitorii dintr-un oraş din Florida.

"Este pură răutate" | Scandal pe o casă cu o lăţime de trei metri, pusă la vânzare la un preţ uriaş, în Florida
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2024   •   19:00

Se întâmplă în Jacksonville Beach, Florida, acolo un dezvoltator imobiliar a convins consiliul local să îl lase să construiască locuinţe pe terenuri de 7,6 metri, care inițial erau lăsate libere pentru a delimita proprietățile din zonă.

Astfel localnicii s-au declarat revoltați şi îngrijorați că lângă casele lor au apărut locuințe cu o lățime de numai trei metri.

Aceştia acuză constructorul şi autorităţile că au demarat acest proiect din "pură răutate" încălcând astfel codul de construcţie pe care comunitatea l-a respectat pentru a avea spaţii egale între case, dar şi zone care ar fi putut fi amenajate ca spaţii verzi sau grădini.

"Ca să fiu sincer, constructorul aproape că a construit asta din răutate", spune un vecin care a convins şi alți localnici să depună plângere împotriva constructorului. 

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu construcția inedită din Florida

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În apărarea sa, constructorul motivează construcţia precizând că "în cartierul respectiv, care este tipic pentru zonele de plajă sau zonele cu densitate mare, există unele zone cu loturi de teren mai mici.(...)

Ceea ce ne-a rămas a fost să construim în conformitate cu codul de construcție, un cod de construcție modern, care a fost revizuit și care este destul de conservator, cu o acoperire de 35% și o retragere. Așa că am construit o casă cu o lățime de 3 metri. Nu am avut de ales", a declarat agentul de listare şi constructorul, potrivit businessinsider.com.

Din cauza constrângerilor de construcție, casa are câteva caracteristici interesante. Mai exact, aceasta este așezată pe un teren lat de 7,6 metri, are o lungime de 143 de metri, o lățime de doar trei metri și este prevăzută şi cu spațiu pentru un garaj.

Locuința nu vine complet mobilată, dar unele piese de mobilier vor rămâne în casă, cum ar fi masa personalizată din sufragerie.

Potrivit constructorului, casă este perfectă pentru o persoană care dorește să fie într-un cartier cu case de milioane de dolari, dar care nu vrea să aibă nevoie de întreținere.  Preţul de vânzare pentru o asemenea casă variază între 450.000-500.000 de dolari. 

 

×
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close