Antena 3 CNN Externe Șeful Bisericii Ortodoxe din Ucraina le-a cerut credincioșilor să renunțe la slujbele de Paște

Șeful Bisericii Ortodoxe din Ucraina le-a cerut credincioșilor să renunțe la slujbele de Paște

Șeful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei le-a cerut, miercuri, clerului și credincioșilor să renunțe la slujbele din noaptea de Înviere în zonele țării afectate de lupte, de teamă că bombardamentele rusești vor continua în perioada Paștelui Ortodox.

Șeful Bisericii Ortodoxe din Ucraina le-a cerut credincioșilor să renunțe la slujbele de Paște
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   19:49

Mitropolitul Epifani a spus, într-un discurs televizat, că nu are încredere că va avea loc o pauză a bombardamentelor trupelor ruse, propusă de biserica ucraineană pe durata festivităților de Paștele creștin-ortodox.

”Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla cu adevărat, pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus el, scrie Reuters.

Liderii bisericii ucrainene au fost în dezacord cu Rusia de când țara sa a format o nouă biserică ortodoxă, în 2018, punând capăt secolelor de legături religioase cu Moscova. Atât ucrainenii, cât și rușii sunt predominant creștini ortodocși.

Epifani a spus că slujba de Paște ar putea avea loc dimineața sau după-amiaza și că preoții ar trebui să încerce să evite aglomerația în biserici. Credincioșii pot urmări, de asemenea, emisiunile slujbei de Paște la televizor sau pe internet, a spus el.

Slujba de Înviere începe, ca si în țara noastră, sâmbătă noaptea și continuă până duminică dimineața, când începe sărbătoarea tradițională.

Ministerul de Externe al Ucrainei a mai declarat miercuri că este ”recunoscător” secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru o inițiativă separată cu privire la un armistiţiu umanitar de patru zile, cu ocazia sărbătorilor pascale, care ar putea începe joi.

Armistițiul a fost necesar pentru evacuarea în siguranță a miilor de civili din zonele unde ostilitățile sunt în curs.

Zeci de biserici și alte situri religioase și culturale din Ucraina au fost avariate sau distruse de când Rusia a invadat țara, pe 24 februarie. 

 

×
Subiecte în articol: Biserica ortodoxa Ucraina slujbă Paşte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close