Antena 3 CNN Externe Șeful Airbus, despre problemele grave identificate la avioanele Boeing: "Sunt un element negativ pentru industrie"

Șeful Airbus, despre problemele grave identificate la avioanele Boeing: "Sunt un element negativ pentru industrie"

Directorul General de la Airbus, Guillaume Faury, a reacționat în legătură cu șirul de probleme de siguranță identificate la mai multe avioane ale competitorului Boeing, în ultima vreme.

Șeful Airbus, despre problemele grave identificate la avioanele Boeing: "Sunt un element negativ pentru industrie"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    19 Mar 2024   •   21:10

Constructorul aeronautic european Airbus nu se bucură de problemele tehnice cu care se confruntă rivalul american Boeing, pentru că prejudiciază imaginea întregii industrii aerospaţiale, a declarat, marţi, șeful Airbus, Guillaume Faury.

"Nu sunt fericit cu problemele de la competitorul meu. Acestea nu sunt un lucru bun pentru întreaga industrie. Suntem într-o industrie în care calitatea şi siguranţa sunt principala prioritate", a declarat Guillaume Faury, citat de Reuters, la o conferinţă organizată la Berlin, atunci când a fost întrebat despre problemele tehnice apărute la mai multe avioane Boeing.

Prezent la același eveniment, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a spus că în prezent Airbus este într-o formă mai bună decât Boeing. "Prefer situaţia în care se află Airbus celei de la Boeing", a precizat Bruno Le Maire.

Boeing se află sub supraveghere, după o serie de incidente de siguranță.

Amintim că, la începutul lunii ianuarie, uşa din partea stângă a unui avion Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a detaşat în plin zbor, provocând depresurizarea aparatului. Totodată, la începutul lunii martie, un Boeing 777 a aterizat în regim de urgenţă la Los Angeles, după ce a pierdut pneul de pe una dintre roţi în timpul decolării

Autoritățile din Noua Zeelandă vor analiza cutia neagră a avionului în care au fost zeci de răniți

Autoritățile din Noua Zeelandă vor analiza cutia neagră a avionului în care au fost zeci de răniți. Anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat în timpul zborului. Peste 50 de pasageri au fost răniți după ce avionul Boeing a căzut în gol.

Comisia de Investigare a Accidentelor de Transport din Noua Zeelandă a anunțat, marțea trecută, că va analiza cutiile negre ale avionului care aparține companiei LATAM.

Persoanele de la bordul zborului Sydney-Auckland au declarat luni că avionul cu 263 de pasageri și nouă membri ai echipajului la bord a căzut brusc în aer.

"Vecinul meu, care stătea pe scaun (...) de îndată ce m-am trezit, m-am uitat și el era pe tavan și am crezut că visez", a declarat Brian Adam Jokat, unul dintre pasageri, potrivit Reuters.

Fotografiile făcute de Jokat după incident au arătat că tavanul avionului a fost deformat. O anchetă este făcută și de reprezentanții companiei aviatice.

Cel puțin 50 de persoane au fost rănite în urma incidentului.

×
Subiecte în articol: Airbus Boeing avioane
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close