Antena 3 CNN Externe Șeful spionilor ruși rupe tăcerea | "NATO ridică miza, dar nu va reuși", spune Serghei Narîșkin

Șeful spionilor ruși rupe tăcerea | "NATO ridică miza, dar nu va reuși", spune Serghei Narîșkin

Șeful Serviciului rus de Informații Externe, SVR, Serghei Narîşkin, a prognozat un eșec al Alianței Nord-Atlantice, după angajamentul mai multor state membre privind trimiterea de arme şi echipamente militare în Ucraina în valoare de miliarde de dolari.

Șeful spionilor ruși rupe tăcerea | "NATO ridică miza, dar nu va reuși", spune Serghei Narîșkin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   13:38

Narîşkin (foto), un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a acuzat NATO că ridică miza în conflict furnizându-i Kievului arme mai avansate.

"NATO ridică miza pentru că încă visează la o înfrângere strategică a Rusiei. Dar asta nu se va întâmpla", a declarat el într-un interviu televizat pentru agenția de știri RIA, dat publicității miercuri.

Șeful SVR  a reluat ironia propagată de mai mulți oficiali ruși de la începutul războiului, că "SUA și aliații lor sunt hotărați să se lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean".

Aceste mesaje vin în contextul în care SUA pregătesc ultimul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 2 miliarde de dolari.

Citește și: Moscova confirmă că șeful CIA și șeful spionilor din Rusia au negociat în Turcia

Printre armele oferite ar urma să se afle, pentru prima dată, şi rachete cu o rază de acțiune de până la 150 km.

Washingtonul a ezitat până recent să furnizeze Kievului arme cu rază lungă de acțiune, din cauza temerilor că acestea ar putea fi folosite în atacuri asupra Rusiei, ceea ce ar aduce Moscova și NATO mai aproape de un conflict direct.

După angajamentele făcute de SUA, Germania, Marea Britanie și de alte state occidentale de a livra Ucrainei zeci de tancuri, ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au acuzat țările NATO că și-au asumat un rol mai activ în război.

Kievul şi Occidentul susțin că livrările de arme și echipament militar sunt vitale pentru ajuta Ucraina să se apere în fața agresiunii militare a Rusiei, pe fondul speculațiilor că Moscova ar pregăti o nouă ofensivă de amploare în această iarnă sau la începutul primăverii.

Şeful spionilor ruși ar fi vizitat Viena în decembrie 2022

Serghei Narîşkin ar fi fost fotografiat într-o cafenea din Viena, în luna decembrie anul trecut.

Situația a fost comentată de realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor la Antena 3 CNN situația.

"Este o informație și o fotografie bombă care circulă pe rețelele de socializare, în special pe Twitter. Este o fotografie care îl surprinde, probabil, pe șeful spionajului Rusiei, Serghei Narîşkin, omul de încredere a lui Vladimir Putin, într-o cafenea din Viena, pe teritoriul Uniunii Europene.

Iar pe teritoriul UE, Serghei Narîşkin este pe lista sancțiunilor. În primul rând, n-ar fi trebuit să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene. Apoi, dacă s-ar fi confirmat prezența șefului spionajului rus pe teritoriul Uniunii Europene, la Viena, el ar fi trebuit reținut și trimis acasă imediat. Sau, eu știu, deferit justiției", a spus Radu Tudor.

"Noi operăm cu informații jurnalistice. Este o fotografie a unui personaj care seamănă foarte bine cu Serghei Narîşkin. Mai mult decât atât, semnalarea prezenței șefului spionajului Rusiei la Viena, pe teritoriul Uniunii Europene vine în același timp cu declarațiile făcute de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care insistă pentru dialog cu Rusia și pentru găsirea unei soluții (la conflictul militar, n.r.)", a mai spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Serghei Narîșkin NATO
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close