Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Şeful Spionajului Rusiei ar fi vizitat Viena. Radu Tudor: "El trebuia reținut și imediat trimis acasă"

Şeful Spionajului Rusiei ar fi vizitat Viena. Radu Tudor: "El trebuia reținut și imediat trimis acasă"

Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), ar fi fost fotografiat într-o cafenea din Viena. Realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN situația. "Trebuia reținut și imediat trimis acasă", a spus el.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   22:11

"Este o informație și o fotografie bombă care circulă pe rețelele de socializare, în special pe Twitter. Este o fotografie care îl surprinde probabil pe șeful spionajului Rusiei, pe Serghei Narîşkin, pe omul de încredere a lui Vladimir Putin, într-o cafenea din Viena, pe teritoriul Uniunii Europene. 

Iar pe teritoriul UE, Serghei Narîşkin este pe lista sancțiunilor. În primul rând, n-ar fi trebuit să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene. Doi, dacă ar exista prezența șefului spionajului rus pe teritoriul Uniunii Europene, la Viena, el trebuia reținut și imediat trimis acasă. Sau, eu știu, deferit justiției", a spus Radu Tudor, luni seară, la Antena 3 CNN.

Radu Tudor: "E de datoria noastră să vedem legăturile guvernului Austriei cu Rusia"

Potrivit jurnalistului, informațiile care circulă în momentul de față sunt din surse destul de sigure.

"Noi operăm cu informații jurnalistice. Este o fotografie a unui personaj care seamănă foarte bine cu Serghei Narîşkin. Mai mult decât atât, semnalarea prezenței șefului spionajului Rusiei la Viena, pe teritoriul Uniunii Europene, fiind el pe lista sancțiunilor, este, dacă vrei, în același timp cu declarațiile făcute de cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care spune că insistă pentru dialog cu Rusia și pentru găsirea unei soluții", a mai spus Radu Tudor la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"Este datoria noastră să verificăm și să investigăm prezența lui Serghei Narîşkin la Viena. E de datoria noastră să vedem legăturile guvernului Austriei cu Rusia și să vedem ce anume stă în spatele unei hotărâri care a bulversat întreaga Uniune Europeane, exact așa cum își dorește Vladimir Putin", a completat jurnalistul.

×
Subiecte în articol: Serghei Narîșkin Consiliul JAI
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close