Antena 3 CNN Externe Shakira poate ajunge după gratii din cauza evaziunii fiscale. O instanță spaniolă urmează să dea verdictul

Shakira poate ajunge după gratii din cauza evaziunii fiscale. O instanță spaniolă urmează să dea verdictul

Un judecător spaniol care investighează presupusa fraudă fiscală a artistei columbiene Shakira a recomandat judecarea cazului după ce a concluzionat că există dovezi că vedeta pop ar fi putut evita obligațiile sale fiscale față de stat, conform AP.

Shakira poate ajunge după gratii din cauza evaziunii fiscale. O instanță spaniolă urmează să dea verdictul
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    30 Iul 2021   •   21:20

Judecătorul Marco Juberías a scris că ancheta sa de trei ani a constatat că există „suficiente dovezi ale criminalității” pentru ca cazul să ajungă la un judecător de primă instanță.

Decizia poate fi atacată cu recurs.

Procurorii au acuzat-o pe cântăreață în decembrie 2019 că nu a plătit 14,5 milioane de euro (16,4 milioane de dolari) în impozite în Spania între 2012 și 2014, când locuia în țară, în ciuda faptului că avea reședința oficială în Panama.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Shakira, în vârstă de 44 de ani, a negat orice acțiune greșită atunci când a depus mărturie în iunie 2019. 

Firma sa de relații publice a spus că a plătit imediat ceea ce datora odată ce a fost informată de datorie de către Fisc.

Shakira se confruntă cu o posibilă amendă și chiar cu o posibilă închisoare dacă va fi găsită vinovată de evaziune fiscală. 

Cu toate acestea, judecătorii din Spania îi pot scutii de închisoare pe infractorii care primesc pentru prima oară o pedeapsă mai mică de doi ani de zile.

Nu este prima problemă cu legea pe care o are artista.

Livan Rafael Castellanos îi acuzase pe Shakira și Vives de plagierea piesei sale din 1997 „Yo te quiero tanto” în hitul lor premiat „La Bicicleta” care a câștigat două dintre cele mai mari trei premii Grammy Latino din anul 2016, inclusiv melodia și discul anului.

Shakira i-a spus atunci judecătorului că piesa lui Castellanos "nu seamănă cu nimic cu La Bicicleta, este o melodie diferita, muzica este diferită, subiectul este diferit", potrivit agenției private de știri spaniole Europa Press.

"(Cântecul) meu vorbește despre patria mea, este un salut pentru patria mea - Barranquilla, Columbia - nu pentru Cuba", a spus Shakira, potrivit Europa Press. "E diferit."

Curtea a eliminat acuzațiile, iar procesul a fost câștigat de Shakira și Vives în mai 2019.

×
Subiecte în articol: shakira Columbia Spania
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close