Antena 3 CNN Externe Sikorski spune că "s-a tradus greşit" atunci când a vorbit de împărţirea Ucrainei cu Rusia

Sikorski spune că "s-a tradus greşit" atunci când a vorbit de împărţirea Ucrainei cu Rusia

Sikorski spune că "s-a tradus greşit" atunci când a vorbit de împărţirea Ucrainei cu Rusia
21 Oct 2014   •   16:56

Fostul ministru de Externe polonez, Radoslaw Sikorski (foto), a declarat că unele dintre afirmaţiile sale, conform cărora preşedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi propus premierului polonez, Donald Tusk, împărţirea Ucrainei, au fost interpretate greşit, informează Unian.ua, informaţii preluate de agerpres.

"Unele dintre declaraţiile mele au fost interpretate în mod eronat, probabil a fost vorba de o greşeală de traducere. Am mai spus şi mă simt nevoit să repet: Polonia nu participă la anexări teritoariale", a notat Sikorski într-o postare pe o reţea socială.

Ulterior, într-un text postat pe Twitter, Sikorski, în prezent preşedinte al Seimului, camera inferioară a Parlamentului de la Varşovia, a amintit că "Vladimir Putin a vorbit public despre Ucraina ca despre un stat creat artificial, în timpul summitului NATO de la Bucureşti, din 2008".

Siteul american Politico l-a citat ieri pe oficialul polonez, care ar fi afirmat că preşedintele Rusiei ar fi propus Poloniei să împartă teritoriul Ucrainei.
"Putin vrea ca Polonia să angajeze trupe în Ucraina. Acestea sunt semnalele pe care ni le-au trimis... Ştiam cum gândesc de ani de zile. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care Putin i le-a spus premierului Donald Tusk când a vizitat Moscova. A spus că Ucraina este o ţară artificială, că Liov este un oraş polonez şi de ce să nu rezolvăm problema împreună" arată sursa americană citată.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close