Antena 3 CNN Externe Snowden se va întâlni cu organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi ar putea face o declaraţie

Snowden se va întâlni cu organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi ar putea face o declaraţie

Snowden se va întâlni cu organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului şi ar putea face o declaraţie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   12:45

Fostul colaborator al serviciilor secrete americane Edward Snowden, care a demascat un program secret al guvernului SUA de supraveghere electronică, se va întâlni vineri după-amiază, pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde se află refugiat de aproape trei săptămâni, cu avocaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, relatează agenţia Interfax, citată de Agerpres.

Întâlnirea a fost confirmată pentru Interfax de un purtător de cuvânt al aeroportului, care a mai declarat că Snowden intenţionează să facă o declaraţie cu această ocazie.

Potrivit aceleiaşi surse, Edward Snowden a solicitat participarea mai ales a reprezentanţilor Amnesty International, Transparency International, Human Rights Watch şi ai misiunii ONU la Moscova.

De asemenea, avocatul Guenrikh Padva, cel care l-a apărat pe Mihail Hodorkovski, a confirmat pentru France Presse că a primit din partea lui Snowden o invitaţie la această întâlnire.

Edward Snowden se află de pe data de 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, deşi trei ţări latinoamericane, Venezuela, Bolivia şi Nicaragua, s-au arătat dispuse să-i acorde azil politic pentru a nu ajunge pe mâna autorităţilor americane, care doresc să-l judece pentru deconspirarea unui vast program de spionaj electronic.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden SUA Rusia Moscova
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close