Antena 3 CNN Externe Soldat rus: ”Ne-au trimis drept în iad. Se pare că unchiul Putin vrea să ne omoare pe toţi”

Soldat rus: ”Ne-au trimis drept în iad. Se pare că unchiul Putin vrea să ne omoare pe toţi”

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a patra săptămână. 53 de oameni au fost uciși în ultima rundă de lovituri aeriene ale armatei ruse.

Soldat rus: ”Ne-au trimis drept în iad. Se pare că unchiul Putin vrea să ne omoare pe toţi”
Sursa foto: Anastasia Vlasova/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2022   •   10:41

Moralul trupelor invadatoare este la pământ. Un militar întors de pe front la o bază din Rusia a recunoscut că tot acest război este ca un iad.

“Am pierdut mulţi oameni... Serios, mulţi. Ne-au trimis drept în iad. Se pare că Unchiul Vovka (Vladimir Putin) vrea să ne omoare pe toţi”

Potrivit Pentagonului, rușii ar fi pierdut până acum 7 mii de soldați.

Ministrul Apărării din Marea Britanie, dar și oficiali de la Pentagon, își mențin analiza conform căreia, ofensiva rusă este blocată pe toate fronturile și majoritatea covârșitoare a teritoriului ucrainean rămâne sub controlul Kievului.

Soldații ruși rup tăcerea: ”A dat ordine să se comită crime”

”Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui.

Președintele rus Vladimir Putin „a dat ordine să se comită crime. Nu este vorba doar de a demilitariza Ucraina sau de a învinge Forțele Armate ale Ucrainei, ci acum orașe ale civililor pașnici sunt distruse”. 

”Crimele pe care le-am comis, toți vom fi judecați”. 

Acestea sunt doar câteva din vocile prizonierilor de război ruși, captivi acum în Ucraina. 

CNN a cerut acces pentru a vorbi cu prizonierii Ministerului de Interne ucrainean. Solicitarea a fost făcută înaintea unei conferințe de presă care a avut loc vineri la Kiev. CNN a vorbit cu cei trei bărbați imediat după acea conferință de presă. 

Soldat rus capturat de ucraineni: "Putin este un mincinos şi un criminal de război" 

"Telefoanele noastre au fost confiscate şi ni s-a spus că vom captura Kievul, pentru a-l elibera de aşa-zişii fascişti. Am fost băgaţi în tancuri şi, pe 24 februarie, eram deja pe teritoriul Ucrainei, respectând ordinele", a declarat Anton Savin.    

"Aş vrea să fac un apel către preşedintele ţării noastre, care ne-a minţit şi continuă să mintă şi acum, să spună că aici nu sunt bombardamente..", a adăugat tanchistul Savin.

"Forţele Armate ale Ucrainei încearcă să-şi apere ţara, de fapt noi am intrat în casele lor ca fascişti şi am ajuns carne de tun", a spus şoferul mecanic Nicolai Polişcikov.    

"Pe 24 februarie am invadat teritoriul Ucrainei. Am ajuns în oraşul Romny. Sarcina noastră era să spargem punctul de control. Ucrainenii sunt un popor puternic, se luptă ca fiarele. Ne fac praf coloanele. Ne-au făcut praf coloanele, avem multe pierderi, sergenţi, ofiţeri, soldaţi, echipament…

Şi vrem să oprim asta! Copii şi bunici mor aici din cauza unui Putin care ne minte. Trebuie oprit războiul! Vreau să-mi cer scuze întregii Ucraine. Îmi este foarte ruşine", a declarat Aleksandr Morozov.    

"Putin este un mincinos şi un criminal de război. Avem multe pierderi. Când eram pe drumuri erau o mulţime de vehicule distruse, a fost foarte înfricoşător", a spus Pozeev.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia soldat
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close