Antena 3 CNN Externe Sondaj. Majoritatea americanilor sunt de acord cu ridiculizarea religiei

Sondaj. Majoritatea americanilor sunt de acord cu ridiculizarea religiei

Sondaj. Majoritatea americanilor sunt de acord cu ridiculizarea religiei
22 Ian 2015   •   13:01

Un sondaj de opinie, recent efectuat, relevă faptul că majoritatea americanilor susţin că tolerează ridiculizarea religiei islamice, scoţând astfel în evidenţă sentimentele antimusulmane şi gradul de răspândire al islamofobiei pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui sondaj HuffPost/YouGov, 46% dintre americani cred că parodierea islamului este acceptabilă, în timp ce 44% consideră că nu pot accepta batjocorirea creştinismului.

63% dintre cei intervievaţi sunt de părere că este mult mai importantă libertatea de exprimare, decât protejarea virtuţiilor religioase. Doar 19% dintre aceştia au declarat că sanctitatea credinţei religioase este mai importantă decât dreptul la liberă exprimare, iar 18% au declarat că nu sunt siguri cum este mai bine.

Un procent de 43% dintre americanii intervievaţi au spus că organizaţiile de media occidentale nu ar trebui să fie condamnate pentru conţinutul lor editorial, în timp ce 15% susţin că şi-ar dori mai multă satiră la adresa religiilor în materialele presei, iar 23% vor mai puţină batjocură de acest gen.

O majoritate vastă, de 80%, spun că presa "are obligaţia să prezinte publicului faptele controversate, care merită să fie ştiri, chiar dacă acestea ar putea ofensa opiniile religioase ale unora".

×
Subiecte în articol: SUA sondaj de opinie islam crestinism
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close