Antena 3 CNN Externe Studiu: Persoanele care ascultă muzică la MP3 Player riscă să-şi piardă auzul

Studiu: Persoanele care ascultă muzică la MP3 Player riscă să-şi piardă auzul

Studiu: Persoanele care ascultă muzică la MP3 Player riscă să-şi piardă auzul
13 Oct 2008   •   11:09

Persoanele care ascultă muzică la MP3 sau CD Player pot să îşi piardă permanent auzul din cauza volumului ridicat. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor din Uniunea Europeană. Cele mai expuse riscului de pierdere a auzului sunt persoanele care ascultă muzică cel puţin o oră pe zi, cu volumul dat la maxim.
Până la 10 milioane de europeni, în principal adolescenţi sau copii, ar putea fi afectaţi de această problemă, informează BBC News. În prezent, experţii Comisiei Europene încearcă să găsească soluţii tehnice pentru rezolvarea acestei probleme.
Aproximativ 100 de milioane de persoane ascultă zilnic muzică la MP3 sau CD Player. Majoritatea oamenilor încearcă să acopere zgomotul traficului sau cel din trasportul în public şi dau volumul la maxim depăşind pragul admis de 89 de decibeli.
Meglena Kuneva, membru al Comisiei Europene, a declarat: " Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că un număr atât de ridicat de tineri care ascultă muzică cu volumul la maxim sunt expuşi unui risc de pierdere permanentă a auzului.". Experţii Comisiei Europene încearcă să afle în prezent dacă îmbunătăţirea tehnică a aparatelor la care se ascultă muzică ar putea reduce numărul celor care au probleme cu auzul din această cauză.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close