Antena 3 CNN Externe SUA condamnă atacul de la Tunis şi sprijină guvernul tunisian pentru a construi o ţară sigură şi democrată

SUA condamnă atacul de la Tunis şi sprijină guvernul tunisian pentru a construi o ţară sigură şi democrată

SUA condamnă atacul de la Tunis şi sprijină guvernul tunisian pentru a construi o ţară sigură şi democrată
Sursa foto: foto: AGERPRES
19 Mar 2015   •   00:13

SUA condamnă atacul comis miercuri la muzeul naţional din Tunis şi soldat cu 19 morţi, a declarat secretarul de stat american John Kerry, transmite AGERPRES.

''Statele Unite sunt alături de poporul tunisian în acest moment dificil şi continuă să sprijine eforturile guvernului tunisian de a promova o Tunisie sigură, prosperă şi democrată'', a spus Kerry.

Nouăsprezece persoane, printre care 17 turişti străini, au fost ucise miercuri în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis, a anunţat premierul tunisian Habib Essid.

Turiştii au fost atacaţi în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo, care adăposteşte una dintre cele mai impresionante artefacte şi mozaicuri datând din perioada Romei şi Greciei antice.

Două ore mai târziu, forţele de securitate tunisiene au lansat o operaţiune în care au eliminat doi atacatori, alţi doi sau trei scăpând şi fiind daţi în urmărire, potrivit televiziunii naţionale tunisiene, citată de DPA.

Atacul de miercuri din centrul capitalei tunisiene este cel mai grav din Tunisia în care sunt implicaţi cetăţeni străini după atentatul sinucigaş cu bombă comis în 2002 de reţeaua teroristă Al-Qaida asupra unei sinagogi de pe insula Djerba şi soldat cu 21 de morţi.



×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close