Antena 3 CNN Externe SUA presează Bulgaria să renunţe la armele sovietice

SUA presează Bulgaria să renunţe la armele sovietice

SUA presează Bulgaria să renunţe la armele sovietice
Sursa foto: arme
25 Noi 2009   •   01:44

Statele Unite au presat Bulgaria să înceteze a mai folosi armament sovietic, în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Apărare şi Securitate.

"În aceste vremuri economice grele, toţi aliaţii se confruntă cu decizii bugetare dificile. Dar nu trebuie să ne uităm obligaţiile faţă de alianţă şi misiunile sale. Pentru toţi aliaţii NATO, imperativele cheie sunt capacitatea de desfăşurare şi interoperabilitate," arăta Susan M. Sutton, însărcinat cu afaceri a SUA în Bulgaria.
"O modalitatea de a elibera resurse pentru aceste misiuni importante este să tai sistemele moştenite vechi sunt fie ineficiente fie nepotrivite pentru operaţiuni multilaterale," crede Sutton .
Aceasta adăuga că o analiză transparentă a muniţiei în exces şi a stocurilor de muniţii şi casarea adecvată a acesteia este de asemenea o modalitate rapidă de a genera resurse, să reducă costurile şi să modernizeze armata.
"Ştiu că guvernul meu este impresionat de angajamentul guvernului bulgar de a ataca această problemă, care, să recunoaştem, nu este unică pentru Bulgaria. Orice ţară
se luptă cu irosiri şi corupţie", declara oficialul american.
Aceasta a fost susţinută de Valeri Racev, ministrul bulgar al Apărării.
"Bulgaria trebuie să oprească întreţinerea armamentului sovietic. Sunt bani aruncaţi," declara Racev.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NATO alianta militara
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close