Antena 3 CNN Externe SUA anunță noi restricții pentru călătorii străini în urma răspândirii variantei Omicron

SUA anunță noi restricții pentru călătorii străini în urma răspândirii variantei Omicron

Statele Unite vor solicitat tuturor călătorilor străini care intră pe teritoriul american să prezinte un test negativ la coronavirus realizat cu 24 de ore înaintea îmbarcării. Această obligație se adaugă la obligația de a prezenta dovada vaccinării anti-COVID, a anunțat joi Casa Albă.

SUA anunță noi restricții pentru călătorii străini în urma răspândirii variantei Omicron
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2021   •   14:38

Noua restricție intră în vigoare la începutul săptămânii viitoare.

Ea a fost anunțată în cadrul unui plan de măsuri menite să impulsioneze vaccinarea și să limiteze răspândirea coronavirusului în timpul iernii, în contextul în care miercuri a fost detectat în SUA un prim caz de infectare cu noua variantă Omicron.

Cursele interne rămân scutite de exigențele sanitare.

În interiorul frontierelor, guvernul american a prelungit până la 18 martie obligația de a purta masca pe transportul în comun, măsură ce urma să expire la 18 ianuarie.

De asemenea, pentru a crește depistarea cazurilor de COVID, Casa Albă a anunțat că testele realizate la domiciliu vor fi rambursate de asigurările private, iar numărul testelor distribuite gratuit va fi dublat, la 50 milioane.

Marea miză rămâne însă continuarea vaccinării, remarcă presa internațională.

Joe Biden, un președinte care se luptă cu pandemia și cu neîncrederea americanilor

Mai puțin de 60% dintre americanii de toate vârstele sunt vaccinați complet iar Casa Albă pare să-și fi epuizat metodele de convingere în vederea conformării voluntare.

Actuala administrație mai vrea să-i determine pe părinti să-și vaccineze copiii începând de la vârsta de 5 ani.

În ceea ce privește varianta Omicron, Casa Albă dă asigurări că sunt luate măsuri pentru 'toate scenariile'.

"Președintele se angajează să folosească toate resursele guvernului pentru a asigura că vom avea acces rapid la vaccinuri şi boostere actualizate pentru cetățenii americani, în cazul puțin probabil în care acest lucru va fi necesar pentru combaterea variantei Omicron", au menționat oficialii administrației Biden.

Miza politică este crucială pentru actualul președinte democrat, la un an înaintea alegerilor de la mijloc de mandat, remarcă AFP.

Joe Biden, a cărui cotă de încredere se află la un nivel foarte scăzut, nu reușește să fructifice rezultatele recuperării economice iar giganticul său plan de investiții, aprobat cu mari eforturi în Congres, pare să-i lase indiferenți pe americani.

Potrivit agregatorului de sondaj Fivethirtyeight, la 1 decembrie doar 48% dintre americani sprijineau răspunsul administrației Biden la criza sanitară, în condițiile în care la mijlocul acestui an procentajul susținătorilor era mai mare de 60%.

×
Subiecte în articol: SUA restricţii călători străini omicron
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close