Antena 3 CNN Externe SUA şi Rusia rămân prudente în cazul Snowden, care continuă să fie în impas

SUA şi Rusia rămân prudente în cazul Snowden, care continuă să fie în impas

SUA şi Rusia rămân prudente în cazul Snowden, care continuă să fie în impas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   08:52

Cazul fostului consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, blocat pe aeroportul Moscova-Şeremetievo de 19 zile, este încă „în impas", Rusia şi Statele Unite rămânând „prudente", a declarat joi o sursă rusă apropiată dosarului, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Aparent, fiecare parte speră să iasă din această situaţie dificilă, în impas, fără să-şi piardă prestigiul", a apreciat sursa, potrivit agenţiei Interfax.

Americanii „au încetat să mai trimită cereri ruşilor. Sunt deja câteva zile de când nu a mai venit nicio cerere, nici pe cale oficială, nici pe căi neoficiale", a adăugat sursa.

La rândul său, Moscova nu îl va preda pe fugar, invocând oficial dreptul internaţional şi faptul că acesta se află într-o zonă de tranzit şi că nu a traversat de fapt frontiera rusă.

Căutat pentru spionaj de Statele Unite după ce a făcut dezvăluiri incredibile despre programul american secret de supraveghere a comunicaţiilor mondiale, fostul consultant al Angeţiei de Securitate Naţională (NSA) s-a refugiat din 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo.

Venezuela s-a oferit să îl primească pe teritoriul său, la fel ca Nicaragua şi Bolivia, dar până în prezent nu a apărut niciun semn de plecare a americanului către una dintre aceste ţări.

×
Subiecte în articol: SUA Rusia Edward Snowden Moscova NSA PRISM spionaj
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close