Antena 3 CNN Externe SUA aprobă vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu a treia doză

SUA aprobă vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu a treia doză

Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a extins eligibilitatea dozelor de vaccin pentru cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

SUA aprobă vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu a treia doză
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Ian 2022   •   16:36

Experţii au decis că vaccinarea eşantionului respectiv de vârstă este necesară pentru protejarea populaţiei tinere Doza trei se administrează la cinci luni de la inocularea rapelului

Comitetul consultativ pentru practici de imunizare (ACIP) al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a votat 13 la 1 pentru a sprijini acordarea dozei trei de vaccin copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani la cel puţin cinci luni după rapel. Autorităţile consideră necesară această reglementare în contextul în care numărul infectărilor a explodat.

Cazurile de COVID-19 din Statele Unite au atins niveluri record în ultimele zile din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, informează Mediafax.

„Această doză trei va oferi protecţie sporită împotriva COVID-19 şi a variantei Omicron”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky.

Deşi există date limitate despre miocardită după inocularea dozei de rapel pentru vârstele cuprinse între 12 şi 15 ani, cert este că un risc semnificativ mai mic a fost descoperit după inocularea dozei trei în cazul bărbaţilor aflaţi în eşantionul de vârstă cuprins între 18 şi 40 de ani.

×
Subiecte în articol: SUA vaccinare COVID-19 COVID-19 omicron copii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close