Antena 3 CNN Externe SUA discută cu un vechi inamic pentru a depăși criza petrolieră accentuată de războiul Rusiei în Ucraina

SUA discută cu un vechi inamic pentru a depăși criza petrolieră accentuată de războiul Rusiei în Ucraina

SUA iau în calcul o vizită a președintelui Joe Biden în Arabia Saudită pentru a cere autorităților de aici creșterea producției de petrol.

SUA discută cu un vechi inamic pentru a depăși criza petrolieră accentuată de războiul Rusiei în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Mar 2022   •   09:05

BBC, care citează site-ul american Axios, relatează că vizita ar putea avea loc "în această primăvară", în contextul în care administrația americană încearcă să soluționeze criza energetică  provocată de invazia rusă în Ucraina.

De asemenea, oficiali din SUA și Venezuela ar fi discutat despre reducerea sancțiunilor impuse de Washington acestei țări, unde Nicolas Maduro, aliat al Moscovei, a reușit să se mențină la putere în pofida opoziției interne și externe.

Venezuela dispune de cele mai mari rezerve de petrol din lume.

SUA au rupt relațiile diplomatice cu Venezuela în 2019, după ce guvernul american l-a recunoscut pe Juan Guaido drept președinte legitim al țării și l-au acuzat pe Maduro că a fraudat alegerile.

Precedenta administrație Trump a blocat toate veniturile obținute în SUA de compania petrolieră națională din Venezuela.

Însă, în contextul crizei din Ucraina și sub presiunea solicitărilor mai multor membri ai Congresului, o delegație americană a inițiat discuții cu autoritățile de la Caracas.

Potrivit The Washington Post, între membrii delegației americane s-au numărat Roger Carstens, trimisul prezidențial special pentru situațiile cu ostatici, Juan Gonzalez, director de afaceri în emisfera vestică în cadrul Consiliului Național de Securitate, și Jimmy Story, ambasadorul SUA în Venezuela.

Administrația de la Washington nu a comentat în legătură cu aceste discuții.

Vizita delegației americane a avut loc după ce Nicolas Maduro și Vladimir Putin au vorbit la telefon în legătură cu "întărirea parteneriatului" între țările lor.

10% din importurile de țiței brut și produse petroliere ale SUA provin din Rusia, notează BBC, iar actuala administrație ia în calcul sancționarea sectorului energetic rus.

SUA au impus mai multe sancțiuni economice Rusiei, însă au lăsat la urmă măsurile împotriva sectorului energetic din această țară.

Duminică, șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a spus membrii legislativului american explorează mecanismele prin care să impună o interdicție totală importurilor de petrol și alte produse energetice din Rusia.

Foto: Congresul SUA

×
Subiecte în articol: SUA Venezuela
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close