Antena 3 CNN Externe SUA, lovite de un nou fenomen meteo extrem: "Super ceața" a dus la moartea a cel puţin 7 oameni și rănirea a altor 25

SUA, lovite de un nou fenomen meteo extrem: "Super ceața" a dus la moartea a cel puţin 7 oameni și rănirea a altor 25

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și 25 rănite, luni, după ce o „super ceață” a provocat mai multe accidente masive în care au fost implicate 158 de vehicule, în Louisiana, sudul Statelor Unite.

SUA, lovite de un nou fenomen meteo extrem: "Super ceața" a dus la moartea a cel puţin 7 oameni și rănirea a altor 25
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   10:22

Cel puțin 7 persoane au fost ucise în valul de accidente provocat de "super ceața" provenită de la incendiile din mlaștini și ceața densă de pe autostrada 55, în apropiere de New Orleans.

158 de vehicule au fost implicate și 25 de persoane au fost rănite, potrivit poliției din Louisiana, care a avertizat că bilanțul victimelor ar putea crește, conform AP. 

În imagini apar vehicule strivite, îngrămădite unele peste altele și arse.

Unii oameni au ieșit din mașini și au stat pe marginea drumului sau pe capota mașinilor lor, privind dezastrul, în timp ce alții strigau după ajutor.

Traficul a fost blocat pe kilometri întregi în ambele direcții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lipsa de vizibilitate a determinat, de asemenea, închiderea unor porțiuni din I-10 și a autostrăzii Lake Pontchartrain Causeway de 39 de kilometri în anumite momente.

Au fost chemate autobuze școlare pentru a transporta persoanele blocate la locul accidentului.

Serviciul Național de Meteorologie a declarat că au existat mai multe incendii în zonă. Fumul de la incendii s-a amestecat cu ceața și s-a creat "super ceața".

Vizibilitatea s-a îmbunătățit pe măsură ce ceața s-a ridicat, dar condiții la fel de periculoase ar putea apărea în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close