Antena 3 CNN Externe Surse: Edward Snowden a plecat din Rusia

Surse: Edward Snowden a plecat din Rusia

Surse: Edward Snowden a plecat din Rusia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Iun 2013   •   16:31
Edward Snowden, fostul consultant NSA acuzat de spionaj de către Washington, a părăsit deja Rusia, afirmă o sursă oficială citată de agenţia Interfax, relatează AFP.
 
"Edward Snowden a părăsit Rusia. A decolat cu un alt zbor. Nu cred că a fost văzut de jurnalişti", a spus sursa citată, potrivit Mediafax. Tânărul de 29 de ani nu a fost văzut la bordul cursei Moscova - Havana pentru care îşi cumpărase bilet.
 
Snowden, fostul consultant IT care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, a părăsit Hong Kongul duminică dimineaţă, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova. Snowden fugise în Hong Kong în mai, după ce a dezvăluit existenţa a două programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, începând din 2006, iar celălalt, Prism, vizând reţele de socializare.

Snowden a fost inculpat vineri, în Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justiţia americană a cerut autorităţilor din Hong Kong să îl aresteze.
 
Potrivit site-ului WikiLeaks, Snowden solicită azil politic în Ecuador.


 

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Rusia
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close