Antena 3 CNN Externe Surse: Sosirea lui Lon Snowden în Rusia va fi anunţată după întâlnirea cu Edward Snowden

Surse: Sosirea lui Lon Snowden în Rusia va fi anunţată după întâlnirea cu Edward Snowden

Surse: Sosirea lui Lon Snowden în Rusia va fi anunţată după întâlnirea cu Edward Snowden
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    14 Aug 2013   •   14:23
Tatăl fugarului american Edward Snowden va veni zilele viitoare în Rusia, însă sosirea lui va fi anunţată abia după ce se va întâlni cu fiul său, a declarat, miercuri, o sursă apropiată dosarului, informează Interfax, potrivit Agerpres.

"Vizita lui Snowden-tatăl şi a persoanelor care îl însoţesc va avea un caracter confidenţial, dintr-un motiv evident. Lumea va afla despre venirea lor abia după ce tatăl şi fiul se vor fi întâlnit într-un loc secret", a declarat sursa.

Săptămâna trecută, Lon Snowden, tatăl fostului consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden,  a obşinut viza rusească, după ce a fost invitat în această ţară de avocatul rus al fiului său, Anatoli Kucerena. Avocatul se află însă în concediu, în mod oficial, şi nu poate să fie contactat până în septembrie.
 
Pe 1 august, fugarul Snowden a obţinut un azil temporar în Rusia pentru o perioadă de un an, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. El se află într-un loc "sigur", undeva în Rusia, potrivit lui Kucerena.
 
Edward Snowden, care a dezvăluit o supraveghere a comunicaţiilor la nivel mondial de către americani, este căutat de către Statele Unite, unde este inculpat pentru spionaj. Această afacere a provocat un scandal fără precedent în relaţiile ruso-americane, preşedintele Barack Obama anulându-şi un summit cu Putin, prevăzut la începutul lui septembrie la Moscova.



 

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Rusia
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close