Antena 3 CNN Externe Talibanii au dezvăluit ce vor din Germania. "V-ați aliat cu americanii, dar v-am iertat", a spus un oficial taliban

Talibanii au dezvăluit ce vor din Germania. "V-ați aliat cu americanii, dar v-am iertat", a spus un oficial taliban

Talibanii afgani încearcă simultan, în aceste zile, să finalizeze negocierile pentru guvern și să lichideze opoziția din Valea Panjshir și sunt, totodată, în căutarea recunoașterii internaționale.

Talibanii au dezvăluit ce vor din Germania. "V-ați aliat cu americanii, dar v-am iertat", a spus un oficial taliban
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2021   •   13:26

Noii conducători de la Kabul doresc recunoaștere diplomatică şi sprijin financiar din Germania, a declarat Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al grupării islamiste, pentru cotidianul german Die Welt.

"Dorim relații diplomatice puternice şi oficiale cu Germania", a precizat Mujahid (foto).

Talibanii mai vor din partea Berlinului sprijin financiar, ajutoare umanitare și cooperare în domeniile sănătății, agriculturii și educației, a adăugat el, menționând că se așteaptă la aceleași lucruri și din partea altor țări.

Mujahid a amintit că, în trecut, Germania a fost binevenită în Afganistan.

"Din nefericire, ei s-au alăturat apoi americanilor. Dar am iertat toate astea acum", a spus concluzionat oficialul taliban.

Șeful diplomației germane Heiko Maas ia în calcul posibilitatea ca Berlinul să reia ajutoarele pentru dezvoltare pentru Afganistan dacă talibanii formează un guvern incluziv, printre alte condiții.

Germania şi-a închis ambasada din Kabul şi a sistat ajutorul de dezvoltare pentru Afganistan de la preluarea puterii de către talibani, luna trecută.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Germania talibani
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close