Antena 3 CNN Externe O tânără a fost împușcată în propria casă de către un agent de pază în Italia

O tânără a fost împușcată în propria casă de către un agent de pază în Italia

O tânără de 21 de ani a fost împușcată mortal în propria casă din Vicenza, un oraș din regiunea Veneto, în nordul Italiei. Este a șaptea femeie ucisă în ultimele 10 zile în Italia.

O tânără a fost împușcată în propria casă de către un agent de pază în Italia
Sursa foto: Facebook/La perla bianca
de Alexandra Ionescu    |    16 Sep 2021   •   15:39

Acestea sunt cifrele dramatice ale unui 2021 care a avut, în ultimele 365 de zile, 83 de femicide, aproape toate care au avut loc în cadrul familiei.

Raportul Ministerului de Interne, care a numărat 81 de victime la 12 septembrie anul trecut, este actualizat cu alte două crime, ultima dintre acestea având loc astăzi în zona Vicenza.

Din cele 199 de infracțiuni comise din ianuarie, 83 sunt femei și mai mult de jumătate au fost ucise de un partener sau de un fost.

Alessandrea Zorzin, o tânără de 21 de ani, căsătorită și mamă a unei fete de doi ani este singură acasă. Astăzi nu a mers la coaforul unde lucrează, iar fiica ei este la creșă. 

Alessandra i-a deschis ușa criminalului. Se pare că acesta ar fi fost un vizitator obișnuit al casei, așa că prezența lui nu a ridicat suspiciuni.

Dar ceva în acea vizită nu urmează scenariul obișnuit, vecinii aud mai întâi țipetele unei bătăi, apoi un zgomot  pe care îl definesc drept „deranjant”.

Presupunând că s-a întâmplat ceva, oamenii au mers la ușa Alessandrei, au sunat, însă nu le-a răspuns nimeni. Atunci l-au anunțat pe soțul acesteia, care a venit imediat. El a fost cel care a găsit-o pe tânără fără viață, împușcată.

Criminalul, care lucrează ca paznic și poartă arma în permanență, a părăsit calm casa, s-a întors în mașina pe care o lăsase în piața din fața casei din cătunul Valdimolino și a dispărut.

”Locuitorii din Valdimolino sunt șocați. Este o comunitate foarte liniștită și nimeni nu poate explica acest gest cumplit împotriva unei tinere și mai ales asupra unei tinere mame”, a spus primarul din Montecchio Gianfranco Trapula

Șapte femei au fost ucise în ultimele zece zile

Acestea sunt cifrele dramatice ale unui 2021 care a avut, în ultimele 365 de zile, 83 de femicide, aproape toate în cadrul familiei.

Fenomenul violenței bazate pe gen a constituit mult timp o urgență socială.

În 2020, apelurile către 1522, numărul de uurgență împotriva violenței, a crescut cu 79,5% față de anul precedent, atât prin telefon, cât și prin chat (+ 71%).

Cu o creștere substanțială la sfârșitul lunii martie, pe fundalul lockdown-urilor provocate de pandemie.

Anul 2018 s-a încheiat cu 141 de femei victime ale omuciderii iar 2019 cu 111, dintre care 88,3% au fost ucise de o persoană cunoscută, 11,7% de un bărbat cu care fuseseră în trecut, 22,5 % de un membru al familiei (inclusiv copii și părinți) și 4,5% de o cunoștință, prieten sau coleg, potrivit Gazetta del Sud.

×
Subiecte în articol: Italia crima femeie impuscata
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close