Antena 3 CNN Externe Țara care a fost lovită de un val de caniculă extremă. Temperaturile au urcat la 48 de grade Celsius

Țara care a fost lovită de un val de caniculă extremă. Temperaturile au urcat la 48 de grade Celsius

Țara care a fost lovită de un val de caniculă extremă. Temperaturile au urcat la 48 de grade Celsius
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Mai 2019   •   19:53

Temperaturile au urcat la 48 de grade Celsius în urma unui val de căldură care a cuprins largi porţiuni din nordul, vestul şi centrul Indiei, potrivit relatărilor din presă şi precizările făcute vineri de autorităţi, precizează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului Meteorologic din India, „există condiţii pentru producerea unui val de căldură sau a unui val de căldură extremă”, în statele nordice Uttar Pradesh şi Rajasthan, precum şi în statele Maharashtra şi Madhya Pradesh.

Cea mai ridicată temperatură din sezonul estival a fost înregistrată în localitatea Sri Ganganagar din statul Rajasthan, unde mercurul termometrelor a urcat vineri la 48,8 grade Celsius, potrivit previziunilor comunicate pe Twitter de agenţia meteo privată Skymet Weather.

În capitala New Delhi mercurul termometrelor a ajuns joi până la 46,8 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată în luna mai din 2013, a mai precizat agenţia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close