Antena 3 CNN Externe Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește în gol

Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește în gol

Au apărut primele imagini cu prăbușirea telecabinei de pe muntele Mottarone din Italia.

Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește în gol
de Laura Dinu    |    17 Iun 2021   •   12:08

În imagini se vede cum cabina în care se aflau 15 persoane se apropie de stație. Cu doar câțiva centimetri înainte de sosire, unul dintre cablurile de susținere cedează, iar telecabina se înclină puternic și pleacă în viteză în direcția de unde venise. 

La câteva zeci de metri de locul de unde pleacă, telecabina se zdruncină din nou și se prăbușește în gol. 

14 persoane și-au pierdut viața

Telecabina s-a prăbuşit, după ce cablurile de susţinere s-au rupt în cel mai înalt punct al traseului. În total, 14 persoane din 15 şi-au pierdut viaţa.

Accidentul s-a petrecut duminică, 23 mai, în regiunea italiană Piemonte, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă orașul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălțime.

Două familii cu copii mici se află printre cele 14 persoane care au murit, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit şi s-a rostogolit 500 de metri pe versantul unui munte, după ce cablurile de susţinere s-au rupt în cel mai înalt punct al traseului.

În total, cinci grupuri de persoane s-au urcat în cabina telefericului. Printre ele, şi cele două cupluri care aveau copii mici. Oamenii sosiseră din Varese, Piacenza, Verbania sau Pavia. 

Presa italiană menționează că telecabina care face legătura cu Mottarone a fost închisă în anul 2014 în vederea reviziei generale și a fost redeschisă în 2016.

Pe parcursul reviziei, au fost schimbate motoarele, panourile electrice, echipamentele electronice și transformatoarele de curent.

Un copil de 5 ani, singurul supravieţuitor al tragediei

O  familie întreagă distrusă. Amit Biran (30 de ani), soţia Tal Peleg (27 de ani), din Israel, şi copilul lor de doi ani au murit într-o zi însorită în timpul unei excursii la munte. Cu ei erau alte două rude care au venit din Israel să-i viziteze. 

Singurul supraviețuitor al tragediei din Italia este un copil de 5 ani, aflat acum în stare gravă într-un spital din Torino. Străbunicii săi, Itshak Cohen (82 de ani) și Barbara Cohen Konisky (70 de ani), au murit, de asemenea, în tragedie.

×
Subiecte în articol: telecabina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close