Antena 3 CNN Externe "Ţintesc o femeie, o înconjoară, după care o agresează, rupându-i hainele sau violând-o". Zeci de agresiuni comise în Piaţa Tahrir

"Ţintesc o femeie, o înconjoară, după care o agresează, rupându-i hainele sau violând-o". Zeci de agresiuni comise în Piaţa Tahrir

"Ţintesc o femeie, o înconjoară, după care o agresează, rupându-i hainele sau violând-o". Zeci de agresiuni comise în Piaţa Tahrir
Sursa foto: Foto: dailyrecord.co.uk
de S.T.    |    03 Iul 2013   •   20:28

Aproximativ o sută de agresiuni au fost comise în Piaţa Tahrir şi în împrejurimile oraşului Cairo, în cadrul manifestaţiilor împotriva preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat miercuri Human Rights Watch (HRW), relatează AFP.
   
Organizaţia, cu sediul la New York, a anunţat cel puţin 91 de cazuri de agresiuni, inclusiv cazuri de viol, comise începând din 28 iunie, bazându-se pe informaţii colectate de asociaţii locale care luptă împotriva acestui fenomen.

Egipt: Susţinătorii lui Mohamed Morsi denunţă o „lovitură de stat militară”

   
Comunicatul HRW anunţă cinci atacuri împotriva unor femei la 28 iunie, 46 la 30 iunie, duminică - ziua cu cele mai puternice manifestaţii -, 17 la 1 iulie şi 23 la 2 iulie.

Potrivit scenariului cel mai adesea descris de victime, un grup de tineri "ţintesc o femeie, o înconjoară şi o separă de prietenii săi", după care o agresează, rupându-i hainele sau violând-o. În unele cazuri, victima este târâtă pe pământ pentru a fi agresată într-un alt loc.


Human Rights Watch informează că unele femei au fost "bătute cu lanţuri metalice, bastoane, scaune şi atacate cu cuţite".

În lipsa arestărilor, responsabilii de comiterea actelor de agresiune sunt greu de identificat.

Citeşte şi:

Egipt: Preşedintele Mohamed Morsi ar fi fost plasat în arest la domiciuliu

   

   

×
Subiecte în articol: proteste in Egipt Cairo Mohamed Morsi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close