Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu Titan, după ce a fost epuizată rezerva de oxigen | Amiralul Constantin Ciorobea: "Vor încerca să recupereze ce se mai poate" 

Ce se întâmplă cu Titan, după ce a fost epuizată rezerva de oxigen | Amiralul Constantin Ciorobea: "Vor încerca să recupereze ce se mai poate" 

Contraamiralul (r) Constantin Ciorobea a explicat, la Antena 3 CNN, ce urmează să se întâmple în cazul submersibilului Titan, după epuizarea timpului teoretic în care cei cinci oameni de la bord au avut la dispoziție rezerva de oxigen.

Ce se întâmplă cu Titan, după ce a fost epuizată rezerva de oxigen | Amiralul Constantin Ciorobea: "Vor încerca să recupereze ce se mai poate" 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   17:40

Conform datelor disponibile, această rezervă a fost epuizată, cel mai târziu, joi, în jurul orei 15, ora României.

"O minune este oricând posibilă, dar aș dori să punctez câteva aspecte. Firma OceanGate a declarat că oxigenul de la bord ajunge între 90 și 96 de ore. 

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că misiunea a fost gândită pentru opt ore: adică, din momentul plecării de la suprafață, cu vizitarea epavei Titanicului și până la întoarcerea la suprafață trebuiau să treacă opt ore (...) De asemenea, faptul că la acea adâncime temperatura este undeva în jur de 0°C.

Citește și: "Avem nevoie de un miracol!" | Titan trebuia să revină automat la suprafață în 24 de ore 

Sunt câteva aspecte care ar duce către ideea că doar o minune îi mai poate salva acești oameni. Probabil vor că vor continua căutările, pentru că trebuie adus la suprafață submersibilul. În zonă sunt deja foarte multe echipamente.

Avem acest echipament francez, Victor 6000, care permite coborârea la adâncimea până la 6.000 de metri. Avem o macara din Statele Unite care permite ridicarea de pe fundul oceanului a unor greutăți de până la 27 de tone, iar batiscaful are 10 tone.

Sunt mai multe astfel de echipamente, de vehicule operate de la distanță, care fac căutări pe fundul oceanului, deci, probabil, vor mai continua cercetările câteva zile, în ideea, măcar, de a recupera tot ce se mai poate recupera de acolo", a spus Constantin Ciorobea la Antena 3 CNN.

Experții în operațiunile de salvare subacvativă au arătat că, pe fondul acumulării de dioxid de carbon la bordul submersibilului și în contextul temperaturilor extrem de scăzute, oamenii de pe Titan au fost cuprinși de o stare de letargie, urmată de o somnolență care precede moartea.

Foto: robotul submarin Victor 6000 a fost adus în zona dispariției submersibilului Titan

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close