Antena 3 Externe Toxină CANCERIGENĂ în lapte! Autorităţile au retras mai multe produse lactate de pe piaţă

Toxină CANCERIGENĂ în lapte! Autorităţile au retras mai multe produse lactate de pe piaţă

de O.P.    |    21 Feb 2013   •   06:16
Toxină CANCERIGENĂ în lapte! Autorităţile au retras mai multe produse lactate de pe piaţă

Autorităţile din Serbia au cerut retragerea unor produse lactate de pe piaţă, din cauza suspiciunii că ar fi contaminate de o toxină cancerigenă.  Ministrul sârb al Agriculturii a avertizat că e posibil ca şi ţara noastră şi alte state din Europa să se confrunte cu aceeaşi problemă.

Experţii spun că toxina provine dintr-o ciupercă parazit, care creşte pe granulele cu care sunt hrănite vacile. O serie de teste au sugerat prezenţa toxinei aflatoxin peste nivelele recomandate de specialişti în câteva produse lactate.

Pentru a asigura sârbii că acestea nu constituie un pericol la adresa sănătăţii, ministrul sârb al Agriculturii a băut un pahar cu lapte în timpul conferinţei de presă.

Ministrul sârb a adăugat că problema a fost cauzată de seceta severă de anul trecut, care a facilitat apariţia aflatoxinei în granulele cu care erau hrănite vacile. Laptele a fost retras de pe rafturi, ca o măsură de precauţie.

Rezultatele noilor teste, comandate de autorităţile sîrbe, vor fi date publicităţii în doar câteva zile.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close