Antena 3 CNN Externe Traficul aerian, în continuare afectat de norul de cenuşă: Şapte aeroporturi spaniole, închise

Traficul aerian, în continuare afectat de norul de cenuşă: Şapte aeroporturi spaniole, închise

Traficul aerian, în continuare afectat de norul de cenuşă: Şapte aeroporturi spaniole, închise
11 Mai 2010   •   11:53

Norul de cenuşă vulcanică a acoperit marţi-noapte teritoriul României. Acesta a ajuns în partea de vest a ţării, luni, şi s-a extins apoi asupra întregului teritoriu. De data aceasta, însă, traficul aerian românescu nu va mai fi afectat. Norul are o densitate mică, care nu pune în pericol avioanele.

Sunt probleme, însă, cu zborurile dintre Europa şi Statele Unite, care au fost deviate. Şapte aeroporturi spaniole, trei din sudul ţării şi patru din arhipelagul Canare, au fost închise marţi dimineaţa din cauza norului de cenuşă.

"Aeroporturile andaluze din Sevilla şi Jerez şi cel din Badajoz în Estremadura sunt închise de la ora 06:00 (07:00 ora României), a declarat, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a agenţiei spaniole de control aerian Aena.

"Patru aeroporturi din Canare: cele două de pe insula Tenerife, cel de pe insula La Palma şi cel de pe insula La Gomera sunt închise de la ora locală 04:00 (06:00 ora României)", a mai spus aceasta.

Deocamdată nu se ştie când vor fi redeschise aeroporturile, acest lucru urmând să fie stabilit în funcţie de previziunile agenţiei europene de control aerian, Eurocontrol.

Vulcanul islandez Eyjafjallajökull a reînceput să elibereze în atmosferă cantităţi importante de cenuşă săptămâna trecută, după câteva zile de acalmie.

La jumătatea lunii aprilie, erupţia acestui vulcan a paralizat traficul aerian din Europa. În decurs de o săptămână, peste 100.000 de zboruri au fost anulate, iar peste opt milioane de pasageri au rămas blocaţi pe aeroporturi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nor cenusa trafic aerian aeroport Spania inchis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close