Antena 3 CNN Externe "Tranq", drogul care a transformat străzi din SUA în scene din filmele cu zombie: "Plângeam pentru că braţele mele mureau"

"Tranq", drogul care a transformat străzi din SUA în scene din filmele cu zombie: "Plângeam pentru că braţele mele mureau"

Noul drog numit "Tranq" provoacă scene de groază pe străzile oraşelor americane, acolo unde o persoană moare din cauza unei supradoze la fiecare cinci minute.

"Tranq", drogul care a transformat străzi din SUA în scene din filmele cu zombie: "Plângeam pentru că braţele mele mureau"
Sursa foto: Getty images | nkbimages
de Ştefan Petrică    |    17 Feb 2023   •   10:32

Tranchilizantul pentru animale, numit xilazină, a pătruns pe piața drogurilor care se vând la colțul străzii, creând și mai multă dependență, uimind autoritățile și provocând răni atât de severe încât uneori necesită amputarea membrelor.

Cunoscut sub numele de stradă precum "tranq”, "tranq dope" sau "drog zombi”, reprezintă un amestec de fentanil. Opioidul este un sedativ pentru cai și vaci care se vinde pe străzi în schimbul a câțiva dolari pentru o punguță.

Peste 70.000 de persoane mor deja în fiecare an din cauza opioidului fentanil. Drogul este amestecat acum cu ceva încă și mai letal care le putrezește pielea consumatorilor, potrivit Sky News.

Doctorii sunt alarmați de răspândirea drogului și sunt îngrijorați de rănile oribile pe care le provoacă în corpul celor care îl folosesc.

Citeşte şi: Pedepse mai mari cu închisoarea pentru deținerea și vânzarea de droguri. Noua lege a fost aprobată

În afară de starea de semiconștiență pe care o induce drogul, acesta mai provoacă și putrezirea pielii.

Răni deschise apar într-o crustă solzoasă de țesut mort, numită escară, iar dacă sunt lăsate netratate pot duce la amputarea membrelor afectate.

Când oamenii își revin din stupoarea provocată de consumul drogului, aceștia își doresc imediat să revină la acea stare.

Folosirea de „tranq” în Philadelphia a crescut în ultimii ani. Departamentul de sănătate publică a găsit de curând xilazină în toate eșantioanele de droguri testate.

"Trebuie să fiu arestat sau trimis la reabilitare, departe de locul ăsta”, a povestit Zach, un veteran de război care a luptat în Irak și care a devenit din nou dependent de droguri în timpul pandemiei.

"Tranq practic zombifică trupul oamenilor. Până acum nouă luni, nu am avut niciodată răni. Acum, am găuri în picioare și tălpi”, a povestit și Sam, în vârstă de 28 de ani, care a avut probleme cu drogurile încă de la 14 ani.

"Mă trezeam dimineața plângând pentru că brațele mele mureau”, a spus McCann, în vârstă de 39 de ani.

×
Subiecte în articol: tranq SUA zombie drog
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close