Trei din cei şase suspecţi arestaţi în cazul adolescentului palestinian ucis vor fi eliberaţi

de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   08:18
Trei din cei şase suspecţi arestaţi în cazul adolescentului palestinian ucis vor fi eliberaţi Foto: Agerpres/Xinhua
Trei din cei şase evrei extremişti arestaţi duminică în cadrul anchetei privind uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khdeir, ars de viu la Ierusalim, vor fi eliberaţi, a anunţat miercuri presa israeliană, informează AFP.
 
O sursă apropiată anchetei a afirmat luni că trei din cei şase suspecţi au recunoscut că au comis crima.
 
ONG-ul Honenu, care se defineşte ca "o organizaţie israeliană sionistă legală de ajutorare" şi îi reprezintă pe cei şase tineri israelieni arestaţi, a anunţat miercuri, într-un comunicat, că trei dintre ei au negat că ar fi implicaţi în comiterea acestei crime şi s-ar putea întoarce acasă.
 
Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit în cartierul Shuafat din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel. Cadavrul minorului - ars în întregime potrivit avocatului familiei - a fost găsit câteva ore mai târziu, miercuri, în apropierea unei păduri, în partea de vest a oraşului.
 
Şase tineri extremişti evrei au fost arestaţi duminică dimineaţa de către poliţie, în acest caz supus în continuare unei cenzuri mediatice.
 
Cei şase israelieni sunt suspectaţi că fac parte dintr-o "organizaţie teroristă", o organizaţie ilegală, de răpirea, uciderea minorului, de conspiraţie, deţinere ilegală de armament şi de crimă "pentru un motiv naţionalist".
 
Încă de la descoperirea cadavrului, palestinienii au acuzat evrei extremişti că l-au răpit şi ucis din răzbunare, după răpirea şi asasinarea a trei studenţi israelieni în regiunea Hebron, în Cisiordania ocupată, fapte atribuite de către Israel mişcării islamiste palestiniene Hamas.

x close