Antena 3 CNN Externe Trei din cei şase suspecţi arestaţi în cazul adolescentului palestinian ucis vor fi eliberaţi

Trei din cei şase suspecţi arestaţi în cazul adolescentului palestinian ucis vor fi eliberaţi

Trei din cei şase suspecţi arestaţi în cazul adolescentului palestinian ucis vor fi eliberaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    10 Iul 2014   •   08:18
Trei din cei şase evrei extremişti arestaţi duminică în cadrul anchetei privind uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khdeir, ars de viu la Ierusalim, vor fi eliberaţi, a anunţat miercuri presa israeliană, informează AFP.
 
O sursă apropiată anchetei a afirmat luni că trei din cei şase suspecţi au recunoscut că au comis crima.
 
ONG-ul Honenu, care se defineşte ca "o organizaţie israeliană sionistă legală de ajutorare" şi îi reprezintă pe cei şase tineri israelieni arestaţi, a anunţat miercuri, într-un comunicat, că trei dintre ei au negat că ar fi implicaţi în comiterea acestei crime şi s-ar putea întoarce acasă.
 
Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit în cartierul Shuafat din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel. Cadavrul minorului - ars în întregime potrivit avocatului familiei - a fost găsit câteva ore mai târziu, miercuri, în apropierea unei păduri, în partea de vest a oraşului.
 
Şase tineri extremişti evrei au fost arestaţi duminică dimineaţa de către poliţie, în acest caz supus în continuare unei cenzuri mediatice.
 
Cei şase israelieni sunt suspectaţi că fac parte dintr-o "organizaţie teroristă", o organizaţie ilegală, de răpirea, uciderea minorului, de conspiraţie, deţinere ilegală de armament şi de crimă "pentru un motiv naţionalist".
 
Încă de la descoperirea cadavrului, palestinienii au acuzat evrei extremişti că l-au răpit şi ucis din răzbunare, după răpirea şi asasinarea a trei studenţi israelieni în regiunea Hebron, în Cisiordania ocupată, fapte atribuite de către Israel mişcării islamiste palestiniene Hamas.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close