Antena 3 CNN Externe Trei români morţi şi cinci grav răniţi, după un accident violent în Austria

Trei români morţi şi cinci grav răniţi, după un accident violent în Austria

Trei români morţi şi cinci grav răniţi, după un accident violent în Austria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
02 Iul 2011   •   10:15
UPDATE 13:00. Cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Austria au fost internaţi în două spitale din Linz şi Wels, informează un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Ministerul a precizat că ambasada de la Viena este în contact cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români pentru acordarea asistenţei consulare.
   
"Ambasada României la Viena a contactat autorităţile locale responsabile din localitatea Haid, în legătură cu accidentul auto. În urma informaţiilor primite se confirmă faptul că la data de 2.07.2011 ora 6, ora locală, pe Autostrada A1, s-a petrecut un accident rutier soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea a altor cinci care au fost internate la două spitale din Linz şi Wels", se arată într-un comunicat al MAE.
   
Ambasada României la Viena este în contact cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români pentru acordarea asistenţei consulare, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, citată în comunicat.



Trei persoane de naţionalitate română au murit şi alte cinci au fost grav rănite într-un accident în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, informează AFP.

Accidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă pe autostrada A1, în apropiere de Asten, în Austria Superioară (nord),
   
Accidentul s-a produs în jurul orei 04.00 GMT (07.00 ora României), în timp ce vehiculul, cu opt persoane la bord, se îndrepta spre Viena.

Dintr-un motiv încă necunoscut, şoferul a pierdut controlul microbuzului care s-a lovit de un stâlp de beton, a precizat un oficial din cadrul pompierilor, Helmut Gumpesberger.
   
Pasagerii unui al doilea microbuz românesc, care venea în urma primului, au asistat, neputincioşi, la accident.

 


×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close