Antena 3 CNN Externe Trump: ”Dacă aș fi fost eu președintele, aș fi amenințat Rusia cu submarine nucleare”

Trump: ”Dacă aș fi fost eu președintele, aș fi amenințat Rusia cu submarine nucleare”

Donald Trump a spus într-un interviu pentru Fox News că dacă ar fi el președinte, ar amenința Rusia cu submarine nucleare.

Trump: ”Dacă aș fi fost eu președintele, aș fi amenințat Rusia cu submarine nucleare”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Mar 2022   •   18:17

Statutul Rusiei ca putere cu arme nucleare a modelat răspunsul SUA, în special în reticența lui Biden de a lua măsuri, cum ar fi o zonă de excludere aeriană implementată de NATO deasupra Ucrainei, care ar putea duce la o confruntare armată directă cu Rusia.

O astfel de prudență nu corespunde cu viziunea lui Trump.

„L-am ascultat (pe Putin) în mod constant folosind cuvântul ”nuclear”, a spus el.

„Noi spunem: Oh, Rusia este o putere nucleară. Dar noi suntem o putere nucleară mai mare. Avem cele mai mari submarine din lume, cele mai puternice mașini construite vreodată.

Sute de mii de oameni ar muri în orice schimb nuclear cu Rusia, potrivit The Guardian.

Trump a spus deja că Biden ar trebui să amenințe Rusia cu un atac nuclear. El a mai spus că SUA ar trebui să pună steagul chinez pe avioanele F-22 și să „bombardeze Rusia”, apoi să dea vina pe China, și apoi când ”încep să se bată între ele, noi doar stăm și privim”.

Trump a condamnat războiul lui Putin din Ucraina drept o crimă împotriva umanității. Biden l-a numit pe Putin criminal de război.

Când Trump a fost la putere, în 2018, el a anunțat că SUA se vor retrage dintr-un tratat privind armele nucleare din războiul rece care a ținut armele nucleare americane și rusești în afara Europei. 

Analiştii au avertizat că Putin ar putea folosi o armă nucleară tactică pe câmpul de luptă din Ucraina. Liderul rus și-a pus arsenalul nuclear în alertă maximă.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Donald Trump SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close