Antena 3 CNN Externe Trupurile ruşilor căzuți vor fi evacuate cu vagoane frigorifice din Ucraina

Trupurile ruşilor căzuți vor fi evacuate cu vagoane frigorifice din Ucraina

Căile ferate ucrainene au oferit Forțelor Armate 20 de vagoane frigorifice pentru a îngheța cadavrele invadatorilor uciși.

Trupurile ruşilor căzuți vor fi evacuate cu vagoane frigorifice din Ucraina
Sursa foto: Pexels/Brett Sayles
de Alexandra Ionescu    |    03 Mar 2022   •   13:41

Căile ferate ucrainene au oferit Forțelor Armate 20 de vagoane frigorifice pentru a îngheța cadavrele invadatorilor uciși. Trenurile sunt trimise în stații situate mai aproape de locurile ostilităților.

„Am fost însărcinați cu trimiterea a 20 de vagoane pentru a scoate cea de-a 200-a armată rusă din stațiile Fastov, Odessa-Zastava, Podolsk, Merefa, Zaporojie. Capacitatea de transport a unui vagon frigorific este de 50 de tone, adică putem scoate 10.000 de morți. Acum vagoanele sunt deja în stații, așteaptă încărcătura completă", se arată în raport.

Se elaborează, de asemenea, reglementări pentru circulația unor astfel de trenuri la o distanță sanitară de alte trenuri și așezări. Aceste vagoane vor fi folosite exclusiv pentru a transporta cadavrele invadatorilor uciși ai armatei ruse.

Ucraina susține că a contactat Rusia pentru a stabili o misiune de transfer a cadavrelor, dar nu a primit niciun răspuns, potrivit agenției de presă ucraineană Unian.

Soldații ucraineni decedați sunt evacuați de Forțele Armate ale Ucrainei.

Potrivit informațiilor oficiale din Ucraina,  9.000 de soldați ai Federației Rusei au fost uciși până acum de la începerea ostilitățlior. 

De asemenea, printre pierderile rușilor se numără 217 tancuri, 900 de vehicule blindate de luptă, 90 de sisteme de artilerie, 42 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 11 sisteme de apărare aeriană și alte echipamente.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close