Antena 3 CNN Externe Ucigaşul jurnalistului James Foley a fost identificat de serviciile secrete britanice

Ucigaşul jurnalistului James Foley a fost identificat de serviciile secrete britanice

Ucigaşul jurnalistului James Foley a fost identificat de serviciile secrete britanice
Sursa foto: Foto: youtube.com
de M.Z.    |    25 Aug 2014   •   12:29

Călăul jurnalistului american James Foley a fost identificat de serviciile secrete britanice. Potrivit presei din Regat, este vorba despre un fost rapper britanic de origine egipteană, în vârstă de 23 de ani, care a locuit multă vreme în Londra.

Se pare că tânărul este acum în Siria, unde s-a alăturat Statului Islamic.  

 
Ucigaşul jurnalistului James Foley, fost rapper britanic, avea numele de scenă L Jinny. Serviciile secrete l-au identificat fără a-i face public numele, însă surse din guvernul britanic, citate de presă, spun că Abdel Majed Abdel Bary este cel care l-a decapitat acum câteva zile pe jurnalistul american
 
Jihadistul de 23 de ani a trăit până recent în Londra, cu mama sa şi ceilalţi cinci fraţi. Potrivit presei britanice, tânărul a făcut parte dintr-o grupare islamistă numită "The Beatles". În 2012, s-a alăturat Statului Islamic, în Siria, grupare care a cucerit în ultima perioadă teritorii întinse din această ţară şi din Irak. 
 
Călăul Bary îi calcă pe urme tatălui său, presupus locotenent al fostului lider Al-Qaeda, Osama bin Laden. Acesta a fost extrădat în 2012 din Marea Britanie către Statele Unite, fiind acuzat de terorism pentru presupusul său rol în bombardarea ambasadelor americane în estul Africii, în 1998. 

Citiţi şi Un american răpit în urmă cu doi ani de Al-Qaeda în Siria a fost eliberat
 

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close