Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că a avansat doi kilometri la Bahmut. Reacția Rusiei

Ucraina anunță că a avansat doi kilometri la Bahmut. Reacția Rusiei

Forțele Kievului au avansat doi kilometri în zona din apropierea orașului Bahmut.

Ucraina anunță că a avansat doi kilometri la Bahmut. Reacția Rusiei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   12:28

Anunțul a fost făcut, vineri, de adjuncta ministrului ucrainean al Apărării.

"Inamicul a suferit pierderi importante de vieți omenești. Forțele noastre de apărare au avansat doi kilometri lângă Bahmut. Nu am pierdut nicio poziție în Bahmut, săptămâna aceasta", a afirmat Ganna Maliar într-un comunicat postat pe rețelele sociale.

Aceste precizări vin după ce un alt înalt responsabil militar ucrainean a declarat, miercuri, că forțele ruse s-au retras din unele zone din apropierea orașului Bahmut, în urma unor contraatacuri ale trupelor Kievului.

Citește și: Evgheni Prigojin amenință să-i scoată dinții lui Emmanuel Macron

Joi seară, Rusia a negat orice străpungere a apărării sale de către forțele ucrainene.

"Declarațiile difuzate de canale Telegram cu privire la 'străpungeri ale apărării' ce ar fi avut loc în diverse zone de pe linia de contact nu corespund realității", a afirmat Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat.

Cu privire la situația din Bahmut, ministerul rus susține că "detașamentele de asalt continuă să elibereze partea de vest" a orașului, unde sunt situate ultimele poziții ucrainene din zonă.

Instituția citată a dat asigurări că "situația generală din zona operațiunii militare speciale este sub control".

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul în SUA, a estimat vineri, într-o analiză, că forțele Kievului "au străpuns, probabil, unele linii ruse în timpul unor contraatacuri lângă Bahmut".

Bătălia pentru Bahmut, oraș care înainte avea circa 70.000 de locuitori și care în prezent este devastat şi controlat în proporție de aproximativ 80% de militarii ruși, este cea mai lungă și mai sângeroasă de la declanșarea invaziei ruse, în februarie 2022.

×
Subiecte în articol: Bahmut Ganna Maliar
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close