Antena 3 CNN Externe Ce așteaptă Ucraina de la negocierile cu Rusia

Ce așteaptă Ucraina de la negocierile cu Rusia

Delegația ucraineană lucrează non-stop pentru a se asigura că întâlnirea dintre Zelenski și Putin are loc.

Ce așteaptă Ucraina de la negocierile cu Rusia
Sursa foto: Twitter/shanghaidaily
de Alexandra Ionescu    |    22 Mar 2022   •   23:03

Ca urmare a negocierilor cu Rusia, Ucraina se așteaptă la încetarea agresiunii și la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Biroului Președintelui Andri Yermak în timpul unei întâlniri video la Institutul Regal de Afaceri Internaționale Chatham House (Marea Britanie).

„Sper ca aceste acorduri să prevadă în primul rând o încetare a focului, bombardarea, retragerea trupelor ruse în teritoriu până la 23 februarie 2022 și, de asemenea, să înceapă consultări și conversații cu privire la alte probleme referitoare la întoarcerea teritoriilor noastre, la controlului deplin al autorităților ucrainene asupra teritoriilor din cadrul granițelor recunoscute internațional”, a spus el.

În plus, potrivit lui, astfel de acorduri ar trebui să prevadă construirea unui nou sistem de securitate pentru Ucraina.

"Ne dorim foarte mult ca acest razboi sa se incheie cat mai repede. S-a terminat cu întelegeri exclusiv în interesul țării noastre. Cu ce ​​am primit, nu pierdut. Cu faptul că am primit în primul rând un nou sistem de securitate. Nu mai este timp pentru a amâna această decizie", a spus Yermak.

Șeful Oficiului Prezidențial a declarat că nu pot exista compromisuri în ceea ce privește independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

"Suntem gata să vorbim despre orice problemă, suntem gata să ne întâlnim, iar aceste probleme trebuie rezolvate. Nu ar trebui să închidem ochii la ele. Și problema Donbasului, și problema Crimeei și mai ales problema de încheiere a războiului și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Toate acestea ar trebui să facă obiectul conversației. În primul rând, conversații între președintele Ucrainei și președintele Rusiei".

Yermak a subliniat că delegația ucraineană lucrează 24/7 pentru a se asigura că întâlnirea șefilor de stat are loc.

"Se continuă munca puternică, la care participă, în special, partenerii noștri. Prin urmare, desigur, negocierile și acordurile sunt calea cea mai scurtă pentru a pune capăt războiului", a conchis el, potrivit Unian.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close